Admin

Svenska Tennismagasinet 2015-01-21

Genom Karlskrona Tennisklubb kan medlemmar få en årsprenumeration på Svenska Tennismagasinet för 319kr (6 nummer) istället för ordinarie 399kr för privatpersoner. Om någon önskar skriva upp sig på en prenumeration behöver kansliet ha besked senast 25/1. Besked lämnas via mail kansli@karlskronatk.com eller via sms till Sophie på 0768-867103. Nedan följer en beskrivning av Tennismagasinet enligt deras egen hemsida:

"Svenska Tennismagasinet är landets ledande magasin om tennis och belyser såväl internationell som svensk tennis på alla nivåer.

Magasinet samarbetar med några av svensk tennis största profiler, t.ex. Mats Wilander och Jonas Björkman, vilket medför att vi genom deras kontaktnät får tillgång till intervjuer med de allra största internationella stjärnorna.

Tidningen fokuserar både på den internationella proffstouren för herrar och damer, men bevakar också svensk klubbverksamhet, junior- och veterantennis. Givetvis ger vi också träningstips till spelare på alla nivåer.

Magasinet kommer ut med 6 utgåvor per år. Nr 1, 3 och 5 är specialnummer med en upplaga på ca 40 000 ex och med ett sidomfång på 124-164 s. I utgåva nummer 2, 4 och 6 är upplagan på ca 25 000 ex och har ett sidomfång på 108-124 s."

Klubbframgångar i Oskarshamn 2015-01-21
Det blev två klassegrar och en finalplats till KTK i Oskarshamn TKs Raiskio Cup.

Tilda Loudd, KTK, segrade i FS15 efter att i semifinalen besegrat Dominique Litzell, Båstad TK, med 7-6, 6-3, där första sets tiebreak slutade med ofattbara 19-17(!). I finalen besegrade Tilda Ellen Larsson, Vimmerby TK, för första gången. Segersiffrorna blev 7-5, 6-2 i Tildas favör.

Oliver Johansson-Bergqvist, KTK, segrade i PS11 efter att ha gått obesegrad igenom sin pool och i finalen besgrat Linus Olausson, Vetlanda TK, med 6-3, 6-3.

I PS13 gick Sebastian Leijonhielm, KTK, hela vägen till final efter klara vinster över Otto Staverik, Spårvägens TK, 6-1, 6-0, Felix Shahya Persson, Ronneby TK, 6-1, 6-1 och Olle Palmquist, Oskarshamns TK, 6-1, 6-2. I finalen blev dock motståndet i form av Kalmars Carl Joelsson lite för tufft och Sebastian föll 4-6, 2-6.

I PS13 spelade även Hampus Holmgren, KTK, som tyvärr föll i två raka set mot Kalmars Albin Olsson. I HS Open ställdes KTK:s Mattias Lundgren mot Vimmerbys Eric Lidström. Lundgren föll tyvärr med 3-6, 3-6.

Fredagsdubblar - start 30 januari 2015-01-16
Vi kommer i år att prova med dubbeltävling en fredagskväll i månaden. Målgruppen är alla medlemmar (förutom juniorer som tränar med lättare bollar). Ingen är för bra eller för dålig!

Anmälan till tävlingarna sker genom att skriva upp sig på anslagstavlan i hallen eller maila till daniel@karlskronatk.com.
Samling sker alltid kl. 17.45 och tävlingen avslutas ca kl 21. Anmälningsavgiften är 60 kr och betalas kontant vid matchstart.

Upplägget kan komma att variera något, men grundtanken är att det ska vara taktisk lottning av paren så att det blir roliga och givande matcher för alla.
Skiljer det för mycket i spelstandard kan uppdelning i A,B och C-grupper komma att ske.
Prisutdelning kommer alltid att ske direkt efter matchernas slut.

Första dubbeln blir fredag den 30 januari, därefter gäller följande datum: Fredag 13 februari, Fredag 6 mars, Fredag 17 april, Fredag 8 maj, Fredag 5 juni.

Välkomna!

Planera in en tennishelg för familjen 2015-01-15
Helgen 7-8 februari spelas FED Cup i Helsingborg (damernas motsvarighet till Davis Cup), samtidigt som Lag-EM kval för F14 spelas i Karlskrona 6-8 februari.

I Helsingborg möter Sverige Schweiz och i samband med lördagens match så arrangeras en If SO Tour tävling för åldrarna 8, 10 och 12 år på Helsingborgs TK. Touren spelas kl. 9-12 och i anmälningsavgiften på 110kr ingår även biljett och plats i den svenska hejarklacken till Fed Cup matchen som börjar klockan 14. Mer information och anmälan hittar ni på www.htktennis.se eller via informationsblankett på KTK:s anslagstavla i cafeterian (inbjudan hänger bland tävlingsinbjudningarna vid TV:n).

Så passa på att gör första helgen i februari till en riktig tennishelg, för hemma i Karlskrona så tar vi emot 8 stycken länder som tävlar om två platser i slutspelet för JEM. För första gången får vi ta emot tjejerna och länderna som deltar i Karlskrona är Danmark, Portugal, Sverige, Slovakien, Storbritannien, Holland, Polen och Schweiz. Länderna spelar om alla placeringar och därför är det en lagmatch per dag som spelas. Matcherna börjar klockan 9 på morgonen både fredag, lördag och söndag. Varje match består av en dubbel och två singlar. Det blir alltså tre insläpp per bana och vi beräknar med att matcherna slutar kring kl. 15.

Notera att tennisskolan är igång som vanligt på fredagen och lördagen samt att Kjell och racketpersonalen serverar upp varm lunch i cafeterian hela helgen.

Varmt välkomna!

Fystester - januari 2015-01-14
Terminens första fystester är nu genomförda för tävlingsjuniorerna/övriga deltagare på fysträningen tisdagar 17-18 (som är öppen för alla juniorer i Tennisskolan).

Följande spelare förbättrade sig i januari:

15-varv: Albin Berglund, Vanja Cado
Armhäv: Albin Berglund, Simon Birgerson, Hampus Holmgren
Hopprep: Gustav Wogén
Bas-Nät(x2): Elise Brodén, Oliver Johansson-Bergqvist
Bas-Serve(x5): Albin Berglund, Elise Brodén, Din Radetinac
Med-kast(fram): Simon Birgerson, Hampus Holmgren, Sebastian Leijonhielm, Emil Quist
Med-kast(bak): Simon Birgerson, Elise Brodén, Hampus Holmgren, Oliver Johansson-Bergqvist, Alexander Leijonhielm, Din Radetinac, Gustav Wogén

Bra kämpat alla!

Damlaget förlorade 1-3 mot Falkenberg 2015-01-12
Damlaget spelade i helgen en släpande seriematch borta mot Falkenbergs TK i Div II södra.
Hermon Mikael och Chelsea Unger började med en dubbel mot Hana Sisirak och Elin Vilén, en match där Falkenbergstjejerna gick segrande ur matchen med 4-6, 5-7. På förstasingeln mötte sedan Hermon Hana Sisrak och kunde efter mycket bra spel vinna med 6-3, 7-5. På andrasingeln ställde Chelsea mot Elin Vilén och fick tyvärr se sig besegrad trots bra spel. Vilén vann 2-6, 3-6. På tredjesingeln spelade Tilda Loudd mot Moa Thomasson. Trots att Tilda spelade upp sig från 1-4 till 6-6 i första set så räckte det tyvärr inte hela vägen då det blev förlust i tiebreaket och därefter även i andra set.
Så dessvärre en 1-3 förlust för tjejerna trots mycket bra insats. På grund av stormen i lördagskväll blev det också övernattning i Falkenberg innan hemresa på söndag morgon. Nu är serien färdigspelad och siktet är nu inställt på uteserien som startar i maj.

Dags för årsmöte och årsfest 2015-01-12

Nu är det hög tid att planera in årsmötet och årsfetsen i kalendrarna!

Årsmötet hålls lördagen den 7 februari klockan 12 i café fjäderbollen. Ingen anmälan krävs utan det är bara att dyka upp. Passa på att bl.a. lyssna på styrelsens arbete kring utökningen av anläggningen framöver.

Årsfesten blir något senarelagd på grund av Junior-EM som hålls 6-8 februari, följt av sportlovet. Så festen bokar ni in lördagen den 28 mars med start klockan 18. Anmälan och mer information hittar ni under fliken "tävlingar". Till er som önskar underhålla på festen ber vi er ta kontakt med Sophie så planerar vi in tid till er. På årsfesten sker även prisutdelningar och i år även avtäckning av det nya vandringspriset för klubbmästerskapet.

Varmt välkomna!

Välkomna till Knatteserien söndag 18:e januari 2015-01-12
Knatteserien är Karlskrona TKs tennistävling för de yngre i tennisskolan som spelar mini, mellan eller maxiboll.

Poolindelning och "format" (mellan, maxi) efter förmåga för att ge jämna roliga matcher. Varje match spelas som supertiebreak till 10.

Anmälan senast torsdag 15:e Januari kl 14:00 till daniel@karlskronatk.com

Mellanboll/maxiboll: Samling kl 8:45 i cafeterian. Alla 6 banor är bokade mellan kl 9:00 till 12:00.
Minitennis (skumboll): Samling kl 11:45 i cafeterian. Vi spelar på en bana kl 12:00 till 13:00.

Pris 60:-
Medaljer delas ut!
Föräldrar hjälper till att leda matcherna i poolerna.

Välkommna!
Ungdomskommittén & Tränarna, Karlskrona Tennisklubb

PS.
Maxi = boll med grön prick som har 75% hårdhet/studs jämfört med vanlig boll. Hel bana.
Mellan = boll med röd prick och ca 50% hårdhet/studs jämfört med vanlig boll. Lite kortare bana.
Mini = skumboll och liten bana

Cardiotennis drar igång 2015-01-12

Cardiotennisen drar nu igång igen. Nytt för i år är att vi provar ett kvällspass som kommer att ligga på torsdagar kl. 20-21 varje vecka. Anmälan görs som vanligt här på hemsidan under fliken "tävlingar" eller via cardiologgan i kolumnen till vänster. Cardiotennisen är som vanligt öppen för alla nivåer och åldrar, även helt nybörjare kan delta. Kostnaden är 60kr för en timme och betalas i receptionen innan spelet påbörjas.

Nästa vecka kommer även ett morgonpass att påbörjas. Mer information om dag och tid kommer.

Albin skrällde i världens största inomhusturnering för juniorer 2015-01-08
Albin Ekenros, Karlskrona Tennisklubb, tog sin finaste skalp hittills då han i mellandagarna spelade sig fram till final i anrika SALK Open* i Stockholm. I PS14 fanns 150 deltagare och Albin avverkade i första rundan Viktor Ek Johansson ifrån KLTK med 6-0, 6-1. I andra matchen fick Jack Karlsson Wikstrand, TK Hobby, se sig besegrad med 6-1, 6-2, i tredje rundan var det Adam Samuelsson, Mölndals TK, som besegrades med 6-0, 6-1 och i fjärde rundan besegrade Albin även Philip Hobaek, Kungälvs TK, i två raka set; 6-4, 6-2. I kvartsfinalen väntade Fredrik Collyer ifrån Norge, även här lyckades Albin vinna i två raka set; 6-1 - 6-1. I semifinalen väntade förstaseedade Leyton Rivera ifrån Malmöklubben Fair Play TK, Rivera lyckades pressa fram ett tiebreak i första set men sen var Albin för stark och tog sig därmed ända till final utan setförlust efter 7-6(6), 6-2. I finalen stod Falkenbergs Kevin Chahoud för motståndet. Chahoud vann första set 6-2 varpå Albin spelade till sig andra med samma siffror, i tredje set var det Chahoud som tog kommandot och spelade till sig segern med 6-2, 2-6, 6-3. Andraplatsen var en fantastiskt fin prestation av Albin Ekenros i världens största inomhustävling för juniorer.

Det var fler karlskronaspelare som deltog i årets upplaga av SALK Open. Även Vanja Cado, KTK, fick med sig en fin andraplats ifrån Stockholm, denna kom i flick-dubbel 10 tillsammans med Malmös Filippa Knezevic. Även i singel gick det bra för Vanja som var ytterst nära att ta sig vidare ifrån gruppspelet. Din Radetinac, KTK, gjorde också en bra turnering då han tog sig ända till åttondelsfinal i PS12. I åttondelen blev det tyvärr förlust mot Timothy Carlsson-Seger, Täby TK, med 3-6, 1-6. Även Oliver Johansson-Bergqvist, KTK, deltog i PS12 men fick se sig besegrad i andra omgången mot nämnda Timothy Carlsson-Seger. I dubbel gick det dock desto bättre för Oliver, som i par med Wilhelm Olsen, IS Göta, tog sig ända till kvartsfinal. Hermon Mikael, KTK, deltog i FS16 ...Aktuellt

TENNISSKOLAN

Tennisskolan sista träning
HT14 är vecka 51.

VT15 startar fr.o.m. 10/1.


Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telenor Arena Karlskrona

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Affärsverken

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Tennistriss
Tennistriss


Utskriftsvänlig sida

Karlskrona Tennisklubb - Telenor Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Kalendarium
Arkiv
Tävlingar
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kommittéer
Kansliet
Veteraner
Fördel
Bildarkiv
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lunchtennis

Morgontennis
Aktuellt