Admin

Next Generation Cup (klubb) 2017-04-26

Lördag 13 maj är det final i ATP-tävling (Karlskrona Future) och direkt efter den (ca 13.00) arrangerar vi Next Generation (klubb) för alla juniorer som tränar med vanlig boll (inte mini/mellan/maxi)!

Next Generation Cup (klubb) är en s.k. "Klubbtävling" vilket betyder att bara deltagare från vår klubb deltar.
Det är en bra tävling för er som vill prova på att spela matcher för första gången men såklart också får er som provat tidigare och tycker det är roligt att spela matcher.

I tävlingen spelas förkortade matcher och ingen utslagning sker utan alla spelar ungefär lika mycket.

Mer information och anmälan finns här:

Aktuellt på Karlskrona TK 2017-04-26
Även om det kan vara svårt att tro det så närmar sig sommaren med stora steg, och redan nästa måndag börjar utesäsongen formellt.

- Reception och shop flyttar ut till klubbstugan 1 maj och håller stängt på sin vanliga plats inne i arenan. I början kommer det att vara lite stökigt där, men vi jobbar hårt för att det skall bli riktigt fint där i sommar.

- Invigningsdubbeln hålls den första maj kl 14. Den är öppen för alla som spelar med hård boll – oavsett spelstandard. Det är i första hand ett sätt att träffa och umgås med andra tennisintresserade, och det kommer att bli grillning efteråt. Anmäl er gärna i förväg på hemsidan eller på anslag i hallen.

- Sveriges mest kompletta tennisanläggning kommer vi att ha när våra Padel och hardcourtbanor invigs den 20 maj. Missa inte detta evenemang.

- Karlskronas bästa tennistävling någonsin inleds med kval till huvudturneringen 6-7 maj. På måndagen inleds huvudturneringen med nästan hela Sverigeeliten och flera mycket duktiga utländska spelare. Kom och titta, och kom och hjälp till.

- Årsfesten kommer vi att hålla den sista lördagen i juli i samband med 50-års jubileet av Berlinutbytet. Som kommer att pågå hela helgen. Mycket tennis och mycket socialt umgänge. Det är värt att planera in redan nu.

Aktuellt på Karlskrona TK 2017-04-10
Nu närmar sig påsken och det är en utmärkt tid att spela mera tennis. Denna vecka kommer det att finnas många lediga tider både dagtid och kvällstid.
• Öppettider i påsk är: Långfredag 9 – 16, Påskafton 9 -16, Påskdagen 10 – 17, Annandag Påsk 9 -22.
• Tennisskolan är inställd för både ungdomar och vuxna från tisdagen den 11 april till och med måndagen den 17 (annandag påsk). Massor av lediga tider har därför frigjorts. Passa på att boka dess.
• Grusbanorna öppnade på prov i helgen och testen utföll väl. Från och med idag kommer de fyra nedersta banorna vara öppna hela dagarna och inom kort kommer övriga banor också att öppnas. Boka i receptionen!
• Bokningssystemet har börjat fungera hjälpligt, men vi räknar med ytterligare förbättringar inom kort.
• Klubbhuset invigs officiellt den 1 maj i år. Vi kommer då att ha en invigningsdubbel med lite kringaktiviteter samtidigt som vi kommer att flytta ut reception och kök till klubbhuset. Anmäl er på hemsidan innan den 26 april.
• Karlskrona Future som pågår 6-13 maj söker funktionärer som kan hjälpa till med att skjutsa spelare och domare, sopa banorna mellan matcherna och racketsträngning. Vill du hjälpa till kontakta Svante på svante.carlsson@karlskronatk.com. Det kommer att bli ett mycket starkt startfält med flera Davis Cupspelare.
• Padel- och Hardcourtbanorna invigs 20 maj med uppvisningar och tävlingar. Samtidigt pågår Intersport Cup för våra ungdomar. Passa på att besöka vår fantastiska anläggning när det kommer att vara mycket liv och aktiviteter. Kan ni tänka er att hjälpa till? Kontakta Svante.
• Tävlingsspelarna är iväg på SM-tävlingar i i Göteborg i sina olika åldersklasser Vi håller tummarna för alla våra tävlande.
• Davis Cupseger för Sverige mot Turkiet med 4-1 i helgen. Nästa omgång är i Sverige i september mot Litauen.

Grusbanorna öppnar på prov 2017-04-07
Patrick och Robban har jobbat på så bra med grusbanorna att vi kommer att öppna några banor för spel redan nu på lördagen den 8 april.

Om ni vill spela måste ni boka i receptionen, där ni kommer att få ytterligare instruktioner om bl a banskötsel. Banorna kommer initialt att vara öppna kl 11-15. Vår förhoppning är att vi snart kan ha alla grusbanor öppna.

Invigningsdubbeln 1/5 2017 2017-04-07

Nu är anmälan äntligen öppen för Invigningsdubbeln 2017!

För första gången sedan 2011 blir det återigen en traditionell Invigningsdubbel som hålls på den officiella öppningsdagen av utomhusanläggningen - den 1:a maj (anledningen är att Futuren i år ligger en vecka senare, start 6 maj).

Dubbeln spelas mellan kl 14-17 (samling kl. 13:45) måndagen efter Valborg och på kvällen planerar vi en grillafton där alla är hjärtligt välkomna att stanna och äta tillsammans.

Man anmäler sig individuellt och samtliga lag lottas ihop. Anmälan sker via hemsidan eller anslagstavlan. Anmälningsavgiften på 80 kr/ person bjuder vi på om ni passar på att samma dag köpa ett säsongskort för utomhussäsongen.

Observera att grillningen på kvällen inte ingår i anmälningsavgiften.

Sista anmälningsdag är onsdagen den 26/4.

Varmt välkomna!

-Eventkommittén

Påsklov i Tennisskolan 2017-04-06
Nästa vecka (vecka 15) tar Tennisskolan Påsklov.
Träningen är inställd från och med tisdag 11 april och startar igen tisdag 18 april.

Notera att ni som tränar på måndagar har träning måndag 10 april (men inte måndag 17 april).

Onlinebokningen är nu igång 2017-04-05
Vi kan äntligen meddela att onlinebokningen numera fungerar och är igång. Betalningsfunktionen är ännu inte fungerande men däremot kan man själv nu gå in och boka sin bana och betala på plats i receptionen med kontant, kort eller spelbiljett.

Onlinebokningen hittar ni genom länken högst upp till höger här på hemsidan, därefter loggar ni in med den e-mail adress som ni har uppgett och är registrerad på er i klubbens medlemsregister. Lösenordet är till en början era första 8-siffror i personnumret - detta går att ändra när ni är inloggade.

När ni är inloggade väljer ni "Boka bana" och aktivitet "tennis" - ni väljer den tid ni vill spela på och därefter vilken bana och bokar in er.

Man måste vara medlem för att boka bana online i dagsläget, framöver ska det gå även för gäster att registrera sig direkt på bokningssidan.

Aktuellt på Karlskrona TK 2017-04-04
Vi ser fram emot en spännande vår där det kommer att hända mycket på klubben och med anläggningen. Målet är att få fler och nöjdare medlemmar genom bättre service och ett större utbud av aktiviteter. Som ett första steg kommer rubriken Aktuellt på Karlskrona TK att återkomma på hemsidan varje vecka.
• Bokningssystemet fungerar ännu inte på det sätt som vi har blivit lovade. Vi jobbar intensivt med att få igång bokningen online så snart som möjligt.
• Klubbchefen Sophie ska snart föda barn och den 21 april kommer att vara hennes sista arbetsdag. Svante Carlsson kommer att vikariera för henne under tiden och han har redan börjat på klubben. Ni når honom via Svante.Carlsson@karlskronatk.com .
• Utesäsongen börjar officiellt den 1 maj i år. Vi kommer då att ha en invigningsdubbel med lite kringaktiviteter samtidigt som vi kommer att flytta ut reception och kök till klubbhuset. Arbetet med grusbanorna har gått mycket bra och vi kommer snart att meddela när det går att spela ute.
• Nya klubbkläder är beställda och vi kommer ha försäljningsstart på dessa under invigningen av utesäsongen 1 maj.
• Karlskrona Future som pågår 6-13 maj har uppgraderats till att ha en total prissumma på 25 000 USD (från 10 000). Det innebär att det bara är tre tävlingar i Sverige som är större. Vi väntar oss ett starkare startfält än någonsin. Vill du vara funktionär så kontakta Svante.
• Tennisens dag och Next Generation Cup kommer att hållas 13 maj med många aktiviteter (bland annat godisregn).
• Padel- och Hardcourtbanorna invigs 20 maj med uppvisningar och tävlingar. Det är klubbens största projekt någonsin. Vi hoppas på stort deltagande både på invigningen och framöver. Intresserade av att hjälpa till att utveckla Padelverksamheten? Kontakta Svante.
• Rosenholmslägret och sommarkurser. Glöm inte att anmäla er och era vänner. Se mer information nedan.
• Tävlingsnotiser finns numer som en underrubrik till vänster. Det finns nya notiser att läsa.

Ny tid för mental träning med Torsten Hansson 6/4 kl 18 2017-03-29

Torsten Hansson föreläser
För något år sedan tog KTK ytterligare ett kliv i arbetet kring mental träning då vi började regelbundna föreläsningar med Torsten Hansson. Det är nu dags för ny träff med Torsten där vi bjuder in till en kortare föreläsning följt av en frågestund. Ni är, som spelare och förälder, välkomna med era personliga frågor kring mental träning. Vi ses den 6/4 kl 18 och beräknar hålla på cirka 1,5 timmar.

Träffen är kostnadsfri och vänder sig i första hand till äldre tävlingsjuniorer som satsar lite extra på sin tennis. Alla medlemmar är dock välkomna att delta. Anmälan sker här på hemsidan under fliken "evenemang" senast onsdagen den 5 april. Vi håller till i konferensrummet.

Varmt välkomna!

Tennisskolan i sommar 2017-03-16

Det kommer även i år bli en händelserik sommar med Karlskrona TK.

Tennisskolan står för följande aktiviteter:

Next Generation Cup (klubb) (13 maj)
Next Generation Cup (Klubb) är en s.k. "Klubbtävling" och är som sådan öppen för alla juniorer i vår klubb som spelar med vanlig (hård) boll.

Rosenholmslägret (18-22 juni)
Ett läger för alla juniorer, från nybörjare till elit.
4-5 timmar tennis per dag med erfarna tränare.
OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Sommarkurser (vecka 26 + 32)
Träning måndag-fredag, 1,5 - 2 timmar träning varje dag.
Alla är välkomna, nybörjare, erfarna, barn, vuxna och allt där imellan.
OBS: Begränsat antal platser för vuxna.

För mer information och anmälan kan ni gå och under sidan "Sommar".


Boka banor
Se bokningar online

Ring receptionen
0455-12802
för att boka.

Kontakt
Öppetider, priser, adress, m.m. finns här.

Sommar
Sommar

Sponsor
Hem1

Prova På
Prova På Tennis

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Tävlingsnotiser
Arkiv
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Veteraner
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt