Admin

Final för Liam i Hässleholm 2015-11-16
Liam Svensson, Karlskrona TK, fortsätter att imponera. När Norra Skåne Cup i Hässleholm nyligen avgjordes tog sig Liam hela vägen till final i PS10, där emellertid Danijel Krstevski, Ödåkra Tennis blev för svår.
Liam vann sin pool utan problem och slog sedan duktige William Vinciguerra, Malmö Bellevue, i semifinalen med 6-3, 6-4.

Liam tog sig även till kvartsfinal i PS12B efter två fina vinster.

Klubbkompisen Din Radetinac gick i samma turnering till semifinal i PS12A efter seger mot Alexander Brandt, IS Göta. Din fick sedan ge sig mot Teodor Hessle, Svedala med 7-5, 6-4.

Tufft matchande för Marcus i Norge 2015-11-16

Marcus Månsson, Karlskrona TK, har under den senaste månaden varit i Norge och spelat tre Future-turneringar i Oslo. Trots ett tufft schema med hela 15 matcher under perioden lyckades Månsson försvara sin världsranking och ta en ny ATP-poäng.

Första veckans turnering började lite skakigt, men efter bra spel lyckades Månsson vinna kvalet.
I första tävlingens huvudturnering ställdes Månsson mot Bjorn Petersen, Tyskland. Efter en lång match, med hela 36(!) servess från spelarna tillsammans, lyckades Bjorn bryta serven en gång mer än KTK-spelaren och kunde därmed till slut gå vinnande ur kampen. Siffrorna skrevs 6-4 3-6 6-3.

Andra veckan blev det storspel i kvalet och efter näst intill perfekta kvalmatcher så lyckades Månsson ta sig in i huvudturneringen även här.
Ironiskt nog blev det den tyske motståndaren Bjorn Petersen igen!
I denna match lyckades Månsson inte komma upp i samma nivå som vid deras föregående möte, samtidigt som Bjorn storspelade, och efter en väldigt orytmisk match gick vinsten till Bjorn med 6-2 6-4.

Den tredje och sista veckan höll formen i sig. Efter tuffa kvalmatcher så var ännu en huvudturnering ett faktum. Denna gång stod Alexiey Khomich, Vitryssland för motståndet. I denna match ändrade Månsson mycket i sitt spel. Han försökte störa spelet så mycket det gick bl.a. genom att använda serve/volleykombinationer och backhandslice, som visade sig vara mycket effektivt. Efter en spänd och jämn match så blev det vinst med 6-4 6-4.
I andra rundan i huvudturneringen stod 5:e seedade Duje Kekez, Kroatien, för motståndet. Här skrevs siffrorna 6-2 6-3 i Kekez fördel, i en match där en sliten Månsson inte riktigt kom upp i sin vanliga nivå.

Månsson spelade även dubbel, detta i par med norrmannen Fredrik Ask och deras spelstilar stämde bra ihop vilket lovar gott inför framtiden, även om det inte blev några poäng den här gången.

Avstängt vatten 2015-11-12
Uppdatering 09:12:
Arbetet med vattnet är nu färdigt och således fungerar vattnet som vanligt igen.Vattnet är avstängt i rackethallarna på torsdag 12/11 kl. 07.00 - 16.00.

Toaletter finns att använda i ishallen.

Två raka segrar för P15-laget 2015-11-09

KTK:s P15-lag spelade två matcher i helgen och det blev vinst med 4-0 i båda.

I lördags blev det en vinst över Ystad efter stabilt spel av alla med endast 4 förlorade game på hela matchen. Det var Albin Ekenros, Viktor Andersson och Simon Birgersson som tog hand om singlarna medan Simon Birgersson och Emil Quist spelade dubbel.

I söndags var det sedan bortamatch mot Svedala som ställde upp med lite yngre, men duktiga spelare.

Albin visade mycket bra fokus och koncentration och han tappade inte många bollar i sin match. Viktor ställdes mot en duktig 12-åring där spelet var mycket bra, men Viktor hade hela tiden koll på läget och full fokus.

Emil spelade tredje singeln som var en betydligt jämnare match mot en 12-åring där Emil var något säkrare. I andra set försökte han spela mer attackspel och till en början blev det lite missar och han låg då under med 3-4 men tog sedan tre raka game.

I avslutande dubbeln visade Albin och Viktor hur en dubbel ska spelas. Bra koncentration hela tiden vilket gjorde att de vann med 6-0 6-1.

Det som var mycket kul att höra från tränare och föräldrar i Svedala var det fina uppträdandet som Karlskronas spelare visar. De hade tidigare erfarenhet av spelare från andra klubbar som inte uppträtt speciellt bra.

Så ta åt er som tränare och ledare.

Ruskigt bra Halloween-resultat av Vanja 2015-11-08

Under höstlovet spelades GLTK Halloween Cup i Göteborg, en tävling som lockar ett både kvantitativt och kvalitativt startfält. Detta var dock inget som skrämde KTK-tjejen Vanja Cado - hennes enormt fina höstform håller i sig och hon närmar sig nu smått fantastiska 20 titlar under 2015 och upprätthåller därmed den fina KTK-traditionen.


Vanja ställde upp i två klasser, FS10 och FS11 i Göteborgstävlingen, som även lockade en rad spelare från våra skandinaviska grannländer, vilket givetvis spetsade till evenemanget ytterligare.


I FS11 gick Vanja till semifinal, efter seger i sin pool. I semifinalen ställdes hon mot Amina Kadic, Gothia Tennis. Vanja vann första set med 6-4, men tappade andra och det var upplagt för en riktig rysare. I matchtiebreaket hade Vanja en matchboll, men fick till slut ge sig med 9-11 i en mycket jämn och välspelad match.


Vanja drog dock lärdom av förlusten när hon i finalen i FS10 ställdes mot samma spelare igen. Utan pardon pressade hon Amina Kadic från kant till kant och vann den här finalen i två komfortabla set. Den raka backhanden blev lite av ett segervapen i revanschmatchen, där siffrorna skrevs till 6-2, 6-2.

Fysresultat - November 2015-11-04
Fystester för november är nu genomförda för tävlingsjuniorerna/övriga deltagare på fysträningen tisdagar 17-18 (som är öppen för alla juniorer i Tennisskolan).

Följande spelare förbättrade sig i november:

15-varv: Oliver Johansson-Bergqvist, Sebastian Leijonhielm, Tilda Loudd, Oskar Niklasson, Emil Quist
Armhäv: Sebastian Leijonhielm, Oskar Niklasson, Matilda Perslöf, Emil Quist, Din Radetinac
Hopprep: Oskar Niklasson
Sit&Reach: Albin Berglund, Oliver Johansson-Bergqvist, Alexander Leijonhielm, Sebastian Leijonhielm, Oskar Niklasson, Emil Quist, Din Radetinac, Emma Radetinac
Bas-Nät(x2): Viktor Andersson, Albin Berglund, Sebastian Leijonhielm, Tilda Loudd, Emma Radetinac
Bas-Serve(x5): Hampus Holmgren, Alexander Leijonhielm, Sebastian Leijonhielm, Tilda Loudd, Oskar Niklasson, Matilda Perslöf, Emil Quist
Med-kast(fram): Alexander Leijonhielm, Sebastian Leijonhielm, Tilda Loudd, Matilda Perslöf, Emil Quist
Med-kast(bak): Viktor Andersson, Alexander Leijonhielm, Tilda Loudd

Bra kämpat alla!

Lyckad tävling i Kalmar 2015-11-03

Under höstlovet var ett femtontal KTK-ungdomar i Kalmar på gemensam tävling.

Vi bodde och åt tillsammans i Kalmar Tennishall. Stämningen och gemenskapen var på topp och alla ungdomarna stöttade varandra föredömligt. Det blev många givande matcher för våra juniorer som kämpade väl och tränade på de saker de behöver utveckla.

Sportsligt sett gick det mycket bra. Det blev fyra klassvinster och flera andra och tredjeplatser.

Din Radetinac vann pojkar 14, efter tuffa och välspelade tresetsderbyn mot Emil Quist och Sebastian Leijonhielm. I finalen besegrade Din Albin Olsson, Kalmar, efter mycket övertygande spel – Dinky-Style!

I flickor 14 skrällde Dzejna Torlakovic och Matilda Perslöf genom att besegra de båda toppseedade tjejerna. I finalen bjöd de sedan på fin tennis där Dzejna drog det längsta strået.
Flickor 12 vanns av Elise Brodén, som gick obesegrad genom sin pool. Tuffaste matchen var mot Emma Ekholm, Kalmar.
Även i flickor 10 blev det Karlskrona-seger genom Hanna Eriksson, som i poolfinal besegrade klubbkompisen Eliza Cela i en mycket tuff match.

Viktor Andersson var i final i pojkar 16 och nådde dessutom semifinal i Herrsingel efter en fin skalp mot Daniel Johnsson, Kalmar.
Pontus Eriksson och Nanna Dahl nådde final i P12B, respektive F12C. Pontus gjorde en stormatch i finalen, men fick ge sig i en tuff tresetare. För Nannas del var det första tävlingen på bortaplan, vilket hon klarade med bravur.
Albin Berglund kom tvåa i herrsingel motion.

KTK-tjejer dominerade i Växjö 2015-11-02

När Södra cupen avgjordes i Växjö dominerade KTK:s Vanja Cado och Elise Brodén stort. Vanja vann såväl FS10 som FS12 där Elise tog hem en tredjeplats.
I FS10 som avgjordes i poolformat körde Vanja över allt motstånd och vann klassen utan setförlust. I FS12 fick Vanja sällskap av Elise Brodén. Elise spelade mycket bra under hela gruppspelet och vann gruppen med tre raka segrar. Elises raka forehand var liksom tidigare grym och förblir ett troget vapen.
Vanja ville givetvis inte vara sämre utan fortsatte även att vinna relativt övertygande mot de lite äldre tjejerna och Vanja tappade inte många game på väg mot gruppsegern.

Därmed kunde KTK stoltsera med två tjejer i semifinal och det fanns en liten chans för en ren Karlskronafinal.
Elise mötte Ella Virdarsson, Helsingborg där det blev ett jämnt första set som Elise tyvärr förlorade. I andra set blev Virdarsson för stark och siffrorna blev till slut 7-6 6-2 till Ella.
Vanja fick i sin tur möta Emma Ekholt och fortsatte att spela bra och vann matchen med 6-3 6-2.

I finalen ökade Vanja ökade tempot, servade bra och hade bra fokus.
Efter drygt en timmes spel slog Vanja in matchbollen, 6-4, 6-3, och hennes andra klasseger under helgen var ett faktum.
En fin helg för KTK-tjejerna. Nu väntar spel i Kalmar för Elise och Vanja åker till en turnering i Göteborg.

Padeltennis och rullstolstennis i miljonsatsning 2015-11-02

Karlskrona TK satsar på att utveckla sin verksamhet till Sveriges bästa tenniscenter.

Sveriges Radio gjorde idag ett inslag om detta.
Klicka på länken nedan för att läsa mer.

http://t.sr.se/1Q1wAgm

Parkering vid evenemang 2015-10-30

Under Hockeymatch/Evenemang:
1) Om man ska PARKERA och spela eller titta på tennis räcker det med att säga "Jag ska till tennishallen".
Då får man parkera på ledig plats vid (hela) körplanen. Undantaget är alla Handicap-parkeringarna (första/närmaste raden mot tennishallen) och det område som är avgränsat vid varje match för bussar (de två mittenraderna i det avgränsade området) och press och särskilt inbjudna förbund/journalister mfl (den raden vid "staketet" närmast körplanen).

2) Om man ska hämta/lämna barn/anhörig som ska spela, och behöver gå in i hallen, kommer det att finnas en 15 min-parkeringsområde som ska ligga på Arenavägen närmast tennisplanket.
Då ska man köra runt "Vaktvägen förbi grusbanorna" och in på Arenavägen.
Där står det vakter och det ska räcka med att säga "Jag ska lämna/hämta barn/spelare i tennishallen" och sedan köra fram till 15 min-parkeringen.


Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Wilson

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Tennistriss
Tennistriss


Utskriftsvänlig sida

Karlskrona Tennisklubb - Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Kalendarium
Arkiv
Tävlingar
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kommittéer
Kansliet
Veteraner
Fördel
Bildarkiv
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Aktuellt