Admin

Vinn en valfri racket under Tennisens Dag 2016-05-02
Lördagen den 7/5 lottar vi ut en valfri racket i medlems-shopen (tennis eller badminton)* i samband med Tennisens Dag. Lotterna kostar 30kr/styck eller 4st för 100kr och går att köpa i receptionen.

Under Tennisens Dag (kl. 10-13) bjuds det även på final i Karlskrona Futures (start kl 10), prova på möjlighet, rea i shopen, fika, godisregn, säsongskort till rabatterat pris och Invigningsdubbel.

Varmt välkomna!

*Man behöver inte vara på plats för att vinna.

Tennisens Dag och Invigningsdubbelns återkomst! 2016-05-02

Att våren är på god väg råder det ingen tvekan om när detta skrivs den 20 april. Klarblå himmel och 17 grader varmt. Träden har börjat grönska och tennisgruset är på plats. Många är vi som ser fram emot att få starta utomhussäsongen.

Till alla er har vi glädjen att meddela att Invigningsdubbeln är tillbaka efter några års frånvaro. Den är inte bara tillbaka utan den 7 maj brakar det loss med en fullspäckad tennisdag för alla tennisfantaster. Dagen har ett program som passar lika bra för dig som just börjat med tennis som för dig som satsar på proffstouren. Gammal eller ung, detta är en dag du inte vill missa!

Dagen börjar kl. 10.00 med finalen i Karlskrona Future. Du har då möjlighet att förmodligen se den bästa tennis som kommer att spelas i Karlskrona i sommar. Perfekt läge för att studera teknik, fotarbete och strategi på hög nivå. Har du mycket att göra i trädgården så sparar du in den tiden om du kommer ut till Rosenholm, eftersom vi serv(er)ar dig stans bästa och billigaste nygrillade hamburgare med tillbehör från kl. 12.00. Du kan också passa på att studera Karlskronas finaste gräsmatta på gräsplanerna. Kanske passa på att få goda råd hur man får en lika fin matta hemma?

Tennisshopen är öppen i klubbstugan med nedsatta priser. Kanske läge för ett par extra skor till utesäsongen? Det kommer finnas gott om tenniskunnigt folk att ge råd om lämplig racket mm. Medlemmar erbjuds också denna dag att köpa säsongskort för hela utesäsongen till fjolårets pris (från och med 8 maj höjs priset). Köp ett kort och du kan spela så mycket du vill hela sommaren! Passa på att lägga till spel på gräsbanorna hela sommaren för bara 300kr extra!

Under dagen finns också möjlighet att prova på att spela tennis för de som inte provat eller kanske aldrig spelat på grus. Rack finns att låna och tränare finns på plats för att hjälpa till och visa. Det blir också ett lotteri där första pris är ett valfritt rack i shopen! Samt ett spektak...


Gustav tog en vinst i kvalet - lottat till huvudtävlingen 2016-05-02
Idag måndag börjar huvudtävlingen i Karlskrona Futures - Blekinges enda proffstävling i tennis med $10.000 i prispengar. Spelare från 12 nationer deltar och förutom svenskar, spelare från bl.a. USA, Chile, Holland, Tyskland, Slovenien, Polen och Danmark.

I helgen har 28 spelare kvalspelat om 8 platser in i huvudtävlingen.
Tre hemmaspelare fanns i kvallottningen. Bäst lyckades Gustav Wogén som vann sin första match mot Stockholmaren Adrian Cerps med 6-3,6-2. Tyvärr fick Gustav ge sig i kvalfinalen mot seedade placken Pjotr Zbroja med 6-0, 6-1. Övriga KTK-spelare i kvalet var Albin Ekenros och Viktor Andersson.

16-årige Kalmarspelaren Adam Svensson skrällde och vann sina två kvalmatcher mot Viktor Andersson och Båstads Axel Holm och gick därmed in i huvudtävlingen för första gången i tenniskarriären. I huvudturneringen möter nu Adam holländaren Marc Dijkhuitzen.

Karlskronas Marcus Månsson har fått ett wild card in i turneringen som och spelar sin första match på tisdag mot topseedade spelaren Kocevar-Desman från Slovenien. Däremot spelar Marcus dubbel idag måndag tillsammans med Dragos Madaras. Man möter det 4e-seedade paret Pawel Cilas, Polen och Henrik Sillanpää, Finland, men bör ha en god chans att vinna.

Det bjuds på mycket bra tennis på ABB Arena Karlskrona i veckan. Unga spelare som siktar mot tennistoppen.

Varmt välkomna ut till Arena Karlskronas utomhustennisbanor!

Lottning och live score finns här.

MiniMaxi Tour 2016-05-01

MiniMaxi Tour är en första introduktion till tennistävling som Karlskrona Tennisklubbs ungdomskommitté och Tennisskolan erbjuder.
MiniMaxi Tour riktar sig till deltagare i Karlskrona Tennisklubbs Tennisskola som tränar i kategorierna Mini, Mellan och Maxi.
MiniMaxi Tour innebär korta matcher i lekfulla former där fokus ligger mer på utveckling än på vinst.
Målet är att utvecklas och ha roligt och alla får medalj.

Det går bra att anmäla och delta i samtliga eller enstaka av nedanstående datum.


Datum:
Söndag 13 mars
Söndag 10 april
Lördag 7 maj (i samband med Tennisens Dag m.m.)

Tider:
Mini 12.00 – 13.00
Mellan 09.00 – 11.00
Maxi 09.00 – 12.00

Är ni osäker på vilken kategori ni ska delta i så rådfråga din tränare eller kontakta Tennisskolan.

En anhörig per deltagare ska vara med för att se, lära och hjälpa till.

Samling 15 minuter innan start.
Avgiften är 60 kr per deltagare.
Anmälan (senast en vecka innan respektive datum) och eventuella frågor skickas till tennisskolan@karlskronatk.com.

Kvalet lottat i Karlskrona Futures 2016-04-29
På måndag börjar huvudtävlingen i Karlskrona Futures - Blekinges enda proffstävling i tennis med $10.000 i prispengar. Men redan nu är spelare på plats för att slåss om 8 platser in i huvudtävlingen genom helgens kvalspel. Tävlingen bjuder på en hel del svenskar, men även inslag ifrån USA, Chile, Holland, Tyskland, Polen och Danmark. Tre stycken hemmaspelare finns i kvallottningen.

Klockan 10:15 börjar matcherna på lördag, då går Karlskronas Gustav Wogén in i tävlingen och ställs där mot Adrian Cerps (SWE). Därefter går Albin Ekenros och Viktor Andersson in som andra match, båda Karlskrona TK. Ekenros ställs mot Robin Thour (SWE) och Andersson mot Adam Svensson (SWE).

Det krävs två matchvinster för att ta sig in i huvudturneringen. Karlskronas Marcus Månsson har fått ett wild card in i turneringen som alltså startar på måndag.

Varmt välkomna ut till Arena Rosenholms utomhusbanor!

Lottning och live score finns här.

Andra plats för Liam i Varberg 2016-04-27
Karlskrona TK:s Liam Svensson tog en meriterande andraplats i Clay Teck Open i Varberg. Liam vann

poolspelet utan setförlust och vann sedan även första matchen i slutspelet mot Oskar Andren, Gothia

Tennis med 6-4, 7-6. I finalen blev dock Isak Brywe, Särö LTK, för svår och Liam fick ge sig i ett

avgörande set.

- Tycker jag gjorde en hyfsad turnering där jag mestadels spelade bra. Kanske slappnade jag

omedveten av lite när jag vunnit första set i finalen, sa en nöjd Liam efter turneringen.

Correction 2016-04-27
Nya numret av Fördel har förhoppningsvis hittat hem till era brevlådor, dock blev det ett litet fel. Datumet på Rosenholmslägret är givetvis som vanligt midsommarveckan, dvs 19-23 juni, och ingenting annat.

Anmälan är nu öppen så varmt välkomna till vårt mest populära läger :)

Karlskrona Future 30 april - 7 maj 2016-04-21

Fjolårets finalister flankerade av klubbens duktiga juniorer.
Snart är det äntligen dags! Årets första grusfest startar med kval lördagen den 30 april och med huvudtävlingen den 2 maj. Det är givetvis klubbens "största" tävling som är på G - Karlskrona Future, som är en internationell proffstävling som lockar framtidens stjärnor inom tennisen till Karlskrona och Rosenholm.

Passa på att se tennis i toppklass hela veckan fram till finalen som spelas den 7 maj klocka 10. Mer information kommer närmare tävlingens start.

Årsfest anyone? 2016-04-20
Som en del har uppmärksammat så har det inte blivit någon Årsfest i år ännu. Det finns alla intentioner att ha en, men tiden och tillfället har helt enkelt inte funnits. Även framöver ser det mörkt ut om det inte går att få hjälp ifrån ideellt håll. Därför kommer här frågan - finns det minst två personer som är sugna på att ordna årets Årsfest? Givetvis med uppbackning vad gäller mat, lokal osv. Ta i så fall kontakt med Sophie Lindvall på 0768-867103 eller via kansli@karlskronatk.com.

Nu smygöppnar vi utebanorna 2016-04-15

Tack vare fantastiskt väder och effektivt jobb av våra vaktmästare har vi nöjet att redan imorgon, lördagen den 16 april, smygöppna våra utebanor för spel på begränsade tider.

Bana 4,5 och 6 är nu tillgängliga för bokning mellan klockan 10 och 16 fram till den 29 april (därefter börjar Futuren den 30/4 och banorna är upptagna fram till Invigningsdubbeln den 7 maj)

Vi ber dock alla som vill spela på gruset att ha respekt för att banorna är känsliga så här i början på säsongen, det är därför viktigt att man stampar igen eventuella hål man river upp i banan och gör iordning banan noga efter spel, vilket innebär skrapning och sladdning, ända ut i kanterna. Är du osäker på hur du tar hand om banan så är det bara till att fråga våra duktiga vaktmästare om hjälp och råd.

Tänk också på att inte använda bollar som har varit på gruset inomhus och att antingen använda andra skor ute eller tvätta av dom ordentligt om ni går från ute till inne. Samma förhållningsregler som under utesäsongen alltså!

Vi hoppas på fortsatt soligt väder och trevliga spelstunder på gruset!Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Laser och Massageterapeut Malin

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Tennistriss
Tennistriss


Utskriftsvänlig sida

Karlskrona Tennisklubb - Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Kalendarium
Arkiv
Tävlingar
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kommittéer
Kansliet
Veteraner
Fördel
Bildarkiv
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt