Admin

Två semifinaler i Båstad 2016-06-30

När Corem Open 2016 nyligen avgjordes på Båstads klassiska grus gick två av Karlskrona TK:s juniorer riktigt långt i ett tungt startfält. Av naturliga skäl lockar Båstad större delen av tenniseliten och årets upplaga var lika stark som vanligt.
Liam Svensson gick hela vägen till semifinal i PS10 där slutsegraren Albert Widell, Helsingborgs TS blev övermäktig. Svensson vann först sin pool och sedan första och andra omgången samt kvartsfinalen i huvudklassen innan det tog stopp.

– Det blev en hel del matcher, vilket alltid är nyttigt och jag är nöjd med att ta mig i semifinal, sa Svensson.

Klubbkompisen Elise Brodén gick samtidigt till semifinal i FD12 tillsammans med Ella Strahl, Jönköpings TK. På vägen fram till semifinalen tog paret tre meriterande segrar tack vare ett säkert och förtroendeingivande spel. I semifinalen blev dock Nadia Mezan/Ida Johansson, Farsta TK, för svåra och vann i två raka set.

Frukosttennis 2016-06-29

Många tennis entusiaster vaknade nog upp med viss tvekan till premiären av frukost-tennisen tisdag 28 juni. Regntunga skyar och lätt duggregn erbjöds på tisdagsmorgonen. Lika positiva blev dessa entusiaster när regnet upphörde lagom till 8.00. Perfekt lättfuktade banor erbjöds. När sen solen kom fram och värmde fanns alla ingredienser för en perfekt tennismorgon.
Vi kör nu frukosttennis varje tisdag och torsdag 8.00-9.00
Alla spelare är hjärtligt välkomna. Singel eller dubbel, allt är möjligt på frukosttennisen. Det är också ett bra tillfälle för stegen- matcher och för att få nya spelpartners.

Sommarkurs 1 2016-06-21

Tiderna för Sommarkurs 1 (vecka 26) är nu klara.

Informationen finner ni här nedan:
Sommarkurs 1 - Barn
Sommarkurs 1 - Vuxen

Det går fortfarande bra att anmäla er till Sommarkurs 2 (vecka 32).
Mer information och anmälan finns under sidan sommar.

Kick off i Stegen 2016-06-17

Stegen fick en flygande start fredagen 17 juni. I mycket svåra förhållanden med ihållande regn kom endast de tuffaste till start. Hela tre spelare kom till start. Eftersom ingen av dem stod inom 5 steg från varandra fattade spelledningen beslut om fri utmaning.
I första matchen möttes den lovande Pähr Engström mot den erkänt duktige Niklas Lindvall. Engström började bra men fick sen imma på glasögonen och hade svårt att se bortom nätet. Samtidigt fick Lindvall igång sina tunga grundslag. Matchen stod länge och vägde men till slut kunde Lindvall slå in matchbollen och vinna med 6-1. Han tog sen an sig den svåra uppgiften att utmana tredje seedade Lindy Olofsson. Det startade som väntat med 40-0 till Olofsson i första gemet men sen verkade det som Lindvall fick ökande krafter i det tilltagande regnet. Han lyckades med några snygga passeringar på det hala underlaget och i slutet var han ostoppbar och kunde vinna med 6-0.
På grund av vätan gick det inte att få glöden att ta sig, därför beslutades att skjuta upp grillningen till mer passande väderlek.
Nu känns det att stegen är igång på allvar. Börja utmana!!

Start-Stegen 2016 klar 2016-06-16

Start-Stegen 2016 är nu klar och tabellen finns här.

Efteranmälningar går bra att göra till stegen@karlskronatk.com.

Frukost-Tennis 2016-06-14
Nu kör vi Frukosttennis!

Gillar du komma upp på morgonen och spela tennis innan vinden har börjat pusta och när morgonsolen börjat värma de ny preparerade banorna??

Kom då till Rosenholm och träffa likasinnade på tisdagar och torsdagar mellan 8-9 under vecka 26-29 (första gången 28/6, sista gången 21/7).

Singel eller dubbel avgör vi när vi träffas. Möjlighet att testa ditt spel mot nya motståndare.

Passa på att köpa något gott frukostbröd på vägen hem till din partner. Med andra ord, våga en singel på klubben utan att riskera bli singel därhemma!

Frukosttennisen är gratis om du har säsongskort annars kostar den 60kr (alla har eget ansvar att "checka in" i cafeterian som vanligt, dvs antingen visa kort eller betala, medlemskap krävs). Klubben står ej för bollar utan alla har ansvar att ha minst ett rör i väskan (som vanligt när man ska träffas och spela tennis :)

Ingen anmälan behövs utan det är bara att pallra sig ur sängen och komma med glatt humör!

Varmt välkomna önskar Utvecklingskommittén

Kick-off för stegen nu på fredag 17/6 2016-06-14
Hej alla glada tennisspelare - nu på fredag kör vi en kick-off för stegen mellan klockan 18-20.

Ingen anmälan behövs (mer än till stegen - se information längre ner) vi ser hur många som kommer och sen är det bara att spela så mycket man vill/hinner.

Givetvis avrundar vi kvällen med grillning.
Varmt välkomna!

Sverigefinal väntar för Vanja som vann i Jönköping 2016-06-07

Under helgen har regionfinalerna i Next Generation Cup spelats i Jönköping och Vanja Cado lyckades inte bara kvalificera sig till slutspelet i Båstad, utan hon vann dessutom sin klass FS11.
Vanja inledde slutspelet mot Emilia Maria Sehested och vann med 6-1,6-0. Andra matchen gick mot Adelisa Kahriman, Malmö. Vanja hade full fokus och vann även där med 6-2,6-1. I semifinalen väntade Anastasia Pettersson från Vetlanda. Med fokus på topp och rätt inställning skrevs siffrorna till 6-0, 6-1, och därmed var en plats till Sverigefinalen klar. I finalen väntade sedan Filippa Knezevic från Fair Play Malmö. Första set vann Filippa efter många tuffa bollar. Andra set vann Vanja som sedan var den starkaste i ett avgörande match-tiebreak.

Albin Ekenros tog sig i samma tävling till semifinal i PS15 där slutsegraren Kevin Chahoud, Falkenbergs TK, blev för svår och vann med 6-1, 6-1. Albin lyckades dock knipa bronset genom att hyfsat enkelt vinna mot William Franzén Vallda TK, med siffrorna 6-1, 6-1.

Samtidigt lyckades en av våra färskaste tävlingsjuniorer plocka hem en andraplats i Vetlanda Knatte Open, när Liam Dahl tog ett meriterande silver i PF9.

Även i Kalmar blev det KTK-framgångar. I Kalmar-cupen tog sig Dzejna Torlakovic till final efter poolspel, där hon dock fick ge sig mot AnaTilde Windborg, Ready Play Tennis.

Ommålning av inomhushallen 2016-06-04
På söndag, 5:e juni, startar ommålningen av inomhushallen. På grund av att målningen inte blev bra i fjol så kommer banorna att få ett nytt lager färg. Detta innebär att vaktmästarna redan har börjat förbereda hallen genom att flytta ut domarstolar, bänkar m.m. Därefter kommer näten att plockas ner och banorna städas. Hallen är beräknad att öppna igen på torsdag eller fredag (dvs 8:e eller 9:e juni)

Vi håller tummarna för fortsatt strålande väder!

Sommar - Stegen 2016 2016-05-31

Nu smygstartar vi årets version av stegen.
Alla är välkomna att anmäla sig, ung som gammal, tjej som kille!
Anmälan görs till stegen@karlskronatk.com ange ditt namn och kontaktuppgifter.
Sista anmälan är 12/6, därefter kommer ”start-stegen” att publiceras så fort den är lottad och det är bara till att sätta igång och utmana varandra.
Det är alltid öppet för efteranmälan. Du blir då inplacerad sist på Stegen och därefter är det fritt fram att börja utmana!

Mer information finns på hemsidan under sidan Evenemang och ”Stegen” till vänster.

En kickoff för stegen kommer arrangeras 17/6 där vi försöker träffas så många som möjligt som är med i stegen och spela så många matcher vi hinner.
Dagen kommer avslutas med grillning för de som vill.Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Sydöstran

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Arkiv
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kansliet
Veteraner
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt