Admin

Gustav fick avbryta i Danmark 2014-07-30
Gustav Hansson spelade i veckan Danmark F2 future där han kvalade in i huvudturneringen via vinster över Kalle Averfalk (SWE), 6-1 1-0 ret, och Jonas Zacho Larsen (DEN), 6-3, 6-0.

I huvudtävlingen ställdes Gustav mot österrikaren Peter Goldsteiner men fick tyvärr ge upp efter 2-6, 1-4 i den tryckande värmen.

Gustav ligger nu rankad som nr 1463:a i världen, hans högsta placering än så länge.

Lottningen till KM klar 2014-07-29
Nu är lottning och spelschema till KM 2014 klart. Stränga om era racketar, linda om greppen, putsa skorna, diska vattenflaskorna och se till att ha fräscha svettband till helgen - för nu blir det spela av!

Stort tack till tävlingsledningen Monika Alriksson och chefstränare Daniel Brodén som pusslat ihop ett finurligt spelupplägg som bäddar för många intressanta och spännande uppgörelser på rosenholmsbanorna.

Varmt välkomna till KM 2014!

Damsingel
Herrsingel
Herrsingel tröstturnering
PS 10
Spelschema

PS. Observera att dubbelanmälan är öppen till den 7/8 via anslagstavlan i klubbstugan

SOMMARKURS 2 2014-07-28
Tiderna till sommarkursen vecka 32 har smsats till samtliga deltagare. Skulle någon inte ha fått infon, vänligen smsa 0768-867104 eller maila daniel@karlskronatk.com

SEB Karlskrona Open färdigspelad för i år 2014-07-25
Sista tennisbollen i SEB Karlskrona Open har slagits in för detta år. Knappt 130 deltagare gjorde upp om titeln i 28 olika klasser och KTK bärjade 10 av dessa samt kämpade till sig en hel del andra -och tredjeplatser i hettan på Rosenholm.

I FS10 segrade Vanja Cado efter en tuff final mot klubbkompisen Elise Brodén som slutade 6-3, 6-3 i Cados favör.

I FS12 segrade karlskronaduon Matilda Perslöf och Emma Radetinac och i FD16 tog Hermon Mikael och Chelsea Unger hem segern. Hermon fick även med sig en andraplats i FS16.

I damdubbel blev det comeback för f.d. elitseriespelaren Sofie Borg som i par med klubbchef Sophie Lindvall tog hem segern efter ett dramatiskt avgörande matchtiebreak som slutade 11-9 mot juniorerna Hermon Mikael och Chelsea Unger.

I DD motion blev det seger till Monika Alriksson och Anette Birgerson och en andraplats till Åsa Brodén och Jessica Loudd. Monika Alriksson tog även hem segern i DS motion.

I PD14 segrade karlskronaduon Viktor Andersson och Simon Birgerson och i HD motion blev det seger till Patrick Kopecky och Göran Håkansson. Kopecky blev även slutsegrare i HS motion.

I HS35 blev Mattias Lundgren slutsegrare efter att motståndaren snöpligt nog fått kasta in handduken på grund av skada efter endast två spelade game och i HS45 knep Pontus Howding en andraplats.

Albin Ekenros knep en andraplats i PS14 och Oliver Johansson-Bergqvist blev tvåa i PS10.

Hansson tog nytt poäng i Danmark 2014-07-25
Gustav Hansson knep i veckan ännu ett ATP-poäng då han slog Marcus Månsson, Ronneby TK, i första omgången av Danmarks F1 $10,000 future. Hansson vann 6-4, 6-4. I andra omgången ställes han mot sjätteseedade ukrainaren Vladyslav Manafov som blev för svår. Förlustsiffrorna skrevs 2-6, 3-6.

Claes Lindholm obesegrad på gräset 2014-07-25
Claes Lindholm, Danderyds TK, blev den första segraren i SEB Karlskrona Open Sommartour Gräs, och han gjorde det i stor stil. Med endast två tappade tiebreaksets i gruppspelet och med 5-0 i matcher gick han in i slutspelspoolen som en favorit till titeln. Men även Axel Fries, Näsbyparks TK, och Valdemar Holm, Fair Play TK, gick in i slutspelet obesegrade från varsin pool. Som tvåor i respektive pooler gick även Axel Holm, Båstad/Göta IS, Michael Henriksson, Varbergs TK, och Marcus Vidgren, Trollbäckens TK, till slutspel. Men ingen lyckades rå på Lindholm och Fries. Tillslut stod allt på sin spets i den sista slutspelsmatchen då Lindholm mötte Fries och båda två var fortsatt obesegrade och slogs om förstaplatsen.

I finalen visade sig dock Lindholm vara ett nummer större än Fries och kunde spela hem titeln med 10-2, 10-5. Därmed är karlskronabördiga Lindholm den första officiella gräsmästaren i Sverige.

Grästurneringen har visat sig vara väldigt lyckad, både vad gäller spelupplägget och tennisen som underlaget tvingade fram. Publiken njöt i massor av korta, spännande matcher och härliga djupdykningar, slice, stoppbollar, volleyavslut och kreativa bolldueller. En mycket positiv inslag i tävlingsveckan.

Karlskrona TK vill passa på att tacka huvudsponsorn SEB som har gjort turneringen möjlig och hoppas på en fortsättning även nästa år, då många av spelarna har lovat att vara tillbaka på Karlskronas gräsbanor igen!

Gustav kvalade in i Danmarks F1 Future 2014-07-22
Gustav Hansson är klar för första omgången i Danmark F1 Future efter att ha vunnit gårdagens kvalfinal mot chilenaren Felipe Parada med 6-4, 6-1.

I dagens match ställs han mot f.d. klubbkompisen Marcus Månsson, numera Ronneby TK, som också kvalade in i huvudturneringen. Matchen spelas tidigast klockan 14 idag, tisdag.

Dags för kvartsfinaler i SEB Karlskrona Open Sommartour 2014-07-22
Både Dennis Merdan och Mikael Sandström tog sig igår vidare till dagens kvartsfinaler i HS elit. Matchstart är klockan 12, missa inte!

Klockan 12 spelar även förstaseedade Ellen Allgurin kvartsfinal i DS elit. Ellen ingår i Sveriges Fed Cup lag och är tillbaka efter en tids skadefrånvaro. Vägen tillbaka går via Karlskrona och det tackar vi för. Passa på att njuta av fin damtennis klockan 12.

Igår spelades det finaler i PS12 och PS10 med Karlskronaspelare i båda finalerna. I PS12 tog Din Radetinac en fin andraplats och i PS10 gjorde Oliver Johansson-Bergqvist detsamma. Även hemmaspelaren Vikor Andersson knep pallplats i PS14 där han fick med sig ett tredjepris. Stort grattis killar!

Idag är det bland annat dags för final I PS14 kl 11 där vi har hemmaspelaren Albin Ekenros med, det blir PD14 semi med Simon BirgersonViktor Andersson kl 14:30, det blir HD semifinaler med Brodén/Lundgren och Persson/Kopecky inblandade i varsin klockan 18, Matilda Perslöf spelar semifinal i FS12 klockan 10:30, Chelsea Unger och Hermon Mikael spelar FS16 matcher, det blir slutspel i FS10 som bjöd på rafflande bataljer igår i gruppspelen, med mera med mera.

Varmt välkomna ut till arenan där det serveras pasta, grillat och wok hela dagen!

Dags för SEB Karlskrona Open 2014-07-17

På lördag startar SEB Karlskrona Open, en tävling som i år innefattar tre tävlingar i en: SEB Karlskrona Open, SEB Karlskrona Open Sommartour Grus och SEB Karlskrona Open Sommartour Gräs.

SEB Karlskrona Open går av stapeln lördag till torsdag (19-24 juli) och innefattar 28 olika klasser, allt ifrån 10-års klasser upp till seniorklasser. I år är 128 spelare anmälda till tävlingen från 36 olika klubbar. Hela 49 spelare representerar Karlskrona TK, varav några gör sin allra första nationella tävling. Tävlingen kräver ca 100 funktionärspass (inklusive domare) som bland annat gör det möjligt för besökare att köpa både grillat, wook och pasta på området.

SEB Karlskrona Open Sommartour Grus är en tävling för elitspelare med både herr- och damklass. Här spelar deltagarna om en prissumma på 10.000kr per klass. Karlskrona TK har fyra spelare representerade - Dennis Merdan och Mikael Sandström i herrsingeln och Hermon Mikael och Sophie Lindvall i damsingeln. Klasserna rymmer 16 spelare i huvudtävlingen och 32 i kvalet. Kvalet spelas 19-20 juli och huvudtävlingen börjar på måndag och har final på onsdag (23 juli).

SEB Karlskrona Open Sommartour Gräs är ny för i år och är Sveriges enda nationella tävling på gräs. Tävlingen har enbart en klass; herrar elit. Klassen spelas i sprintformat, vilket innebär bäst av tre matchtiebreak (först till 10 poäng). Klassen tar emot 24 spelare som delas in i 4 pooler med 6 spelare i varje pool. Poolspelet börjar onsdagen den 23 juli och håller sen på hela torsdagen. De två bästa ur varje pool går till slutspel som spelas fredag förmiddag (25 juli). Även här är den totala prissumman 10.000kr. I grästurneringen representerar Dennis Merdan och Mikael Sandström KTK.

För speltider och resultat, se www.tentour.se.

Varmt välkomna ut till arenan för SEB Karlskrona Open!

Dags för KM!! 2014-07-17

Nu är det dags för KTK:s klubbmästerskap, i en ny upplaga. Se bifogad fil för fullständig information. Sista anmälan är 28 juli så det finns ingen tid att tveka; anmäl er på en gång!

KM 2014


Säsongskort

Sommar

Aktuellt

TENNISSKOLAN

Tennisskolans träningar
är inomhus 24-25 maj
p.g.a. tävling.


Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telenor Arena Karlskrona

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Zontaxi

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Tennistriss
Tennistriss


Utskriftsvänlig sida

Karlskrona Tennisklubb - Telenor Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Kalendarium
Arkiv
Tävlingar
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kommittéer
Kansliet
Veteraner
Fördel
Bildarkiv
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lunchtennis

Morgontennis
Aktuellt