Admin

Bra matcher i Intersport Cup 2015-05-25
Klubben har i helgen genomfört Intersport Cup.
Mycket givande för klubbens ungdomar att få bra matcher på hemmaplan.
Fyra av de nio klasserna slutade dessutom med KTK-seger.

Äldsta pojkklassen togs hem av Viktor Andersson.
Viktor gjorde en fin tävling och slog båda toppseedade spelarna, Gustav Wogén i semi och Alex Helmersson, Ready Play i finalen.

I Flickor 16 kom Loise Hedberg tvåa och gjorde en mycket fin match mot vinnaren Aina Sundås, Ronneby, där Loise tog andra set.

I flickor 14 vann Karlskronas Tilda Loudd en gastkramande rysare mot
Annie Heinonen, Växjö, där Tilda räddade en matchboll och till slut
kunde triumfera efter 7-5 i skiljeset.

Pojkar 12 bjöd på en ren Karlskronafinal, där Oliver Johansson-Bergqvist
besegrade Totti Åkerström i en bra match. Efter ett jämnt förstaset
kunde Oliver rycka ifrån i andra och vinna med 6-4, 6-1. I denna klass
gick även Pontus Eriksson, Karlskrona TK, till semifinal, där Oliver
blev för svår.

Elise Brodén vann sin pool i flickor 12, men förlorade i semifinal mot Matea Dapcevska, Ronneby.

Pojksingel 10 vanns på ett övertygande sätt av Liam Svensson. Tvåa kom klubbkompisen Birk Arwedahl.

I flickor 10 kom Karlskronatjejerna Hanna Eriksson och Eliza Cela tvåa
respektive trea. Klassen, som spelades som poolspel, var så jämn att
seträkning fick skilja dem från ettan Alva Jönsson, Alvesta.

Herrklassen vanns av Adam Svensson, Kalmar. Här kom Albin Ekenros till semifinal.

I pojkar 14 tog sig både Emil Quist och Din Radetinac fram till semifinal.

Sista veckan i Tennisskolan 2015-05-25
Sista veckan med ordinarie träning i Tennisskolan är vecka 22 (sista träningsdag 31 maj).

Avslutningsinformation har mailats ut till alla deltagare men finns även att finna här:
Avslutningsinformation Barn och ungdom
Avslutningsinformation Vuxna

Avslutning för alla barn och ungdomar i Tennisskolan är på tisdag 2 juni 17.30.
Avslutning för alla vuxna (och tränare) i Tennisskolan är torsdag 4 juni 18.00.

Var vänliga och skicka in anmälan till nästa termin så snart som möjligt!

Tennisskolan i sommar 2015-05-19

Det kommer även i år bli en händelserik sommar med Karlskrona TK.

Tennisskolan står för följande aktiviteter:

Rosenholmslägret (14-18 juni)
Ett läger för alla juniorer, från nybörjare till elit.
4-5 timmar tennis per dag med erfarna tränare.
OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Sommarkurser (vecka 26 + 32)
Träning måndag-fredag, 1½ - 2 timmar träning varje dag.
Alla är välkomna, nybörjare, erfarna, barn, vuxna och allt där imellan.
OBS: Begränsat antal platser för vuxna.

För mer information och anmälan kan ni gå och under sidan "Sommar".

SEB Next Generation Cup (Zon) 2015-05-13
I helgen har 18 KTK-ungdomar med framgång deltagit i SEB Next Generation Cup i Växjö.

Inte mindre än fyra av de sex klasserna togs hem av Karlskronaspelare. Segrarna i varje klass går vidare till Regionsfinalerna i Jönköping sista helgen i maj.

Pojkar 15 vanns av Albin Ekenros efter klubbderby i finalen mot Viktor Andersson. Matchen bjöd på flera fina dueller även om segersiffrorna var klara. Båda killarna imponerade även i sina semifinaler där Albin vände 1-6 mot Jakob Danell, till seger med hela 10-0 i matchtiebreak. Viktor gjorde processen kort med Simon Birgersson, som i sin tur gjorde en stormatch då han i första omgången besegrade Carl Wickman för första gången.

I flickor 15 vann Tilda Loudd mot mångåriga kombatanten Annie Heinonen i supertiebreak. Tilda imponerade i tävlingen med sitt lugn och spel som stämde som bäst när det väl gällde.

I pojkar 13 gjorde Hampus Holmgren sitt livs turnering då han avancerade till semifinal. Väl där föll han i ett dramatiskt supertiebreak mot Felix Shakya Persson, Ronneby.

I pojkar 11 dominerade Oliver Johansson-Bergqvist och gick utan setförlust genom tävlingen. Oliver kämpade på bra och när han ökade trycket var han för tung för motståndarna.

Flickor 11 vanns av Vanja Cado, som inte heller tappade något set. Vanja spelade mycket moget och fokuserat. Tuffaste matchen var semifinalen mot klubbkompisen Elise Brodén, där båda tjejerna bjöd på mycket bra tennis. I denna klassen visade även Hanna Eriksson att hon utvecklats mycket och vann sin pool, vilket innebar en semifinal.

Sammantaget en mycket givande resa för ungdomarna som bodde i hallen och fick möjlighet att träna på morgnar och kvällar. Klubbgemenskapen flödade och alla kämpade på bra i sina matcher. Förutom ovan nämnda deltog även Din och Emma Radetinac, Matilda Perslöf, Johanna Arnlund, Liam Svensson, Maximilian Carlbäck, Pontus Eriksson, Birk Arwedahl och Emil Quist.

Karlskrona International Senior Trophy 2015-05-11

Dags för 5:e upplagan av Karlskrona International Senior Trophy!

Nu kan man anmäla sig via ITF (Int Tennisförbundet).

Mer information finns på affishen som kan ses här.

Fact Sheet m.m. finns att finna här.

Klubbchefen på mammaledighet 2015-05-08
Idag går klubbchefen hem på långledighet och under denna tiden så kommer det att innebära förändringar i kommunikationen på klubben. Under fliken "Kansliet" finner ni vilka Ni kan kontakta i olika ärenden.

Nya rutiner - reception 2015-05-08
Denna sommar provar vi nya arbetsrutiner i receptionen/cafeterian/vaktmästeriet. Cafeterian och receptionen kommer inte att öppna förrän kl. 9 mån-lör och kl. 10 på söndagar, detta innebär att om man hyr bana första timmen på dagen så är det alltså ok att spela först och sen komma och betala. Detta för att ge vaktmästarna en möjlighet att sköta om banorna och anläggningen den första tiden på dagen, utan att behöva ha uppsyn över receptionen och cafeterian. GIVETVIS går det ändå att köpa bollar eller annat man kanske har glömt till första timmen, men håll i åtanke att man då kan behöva "leta upp"/ringa vaktmästaren på området för att få service.
Vi kör detta på prov under sommaren och utvärderar sen för att se hur det fungerade.

Stort tack för er förståelse under provperioden och eventuell feedback.

Simonsson tog första titeln 2015-05-02

Reichelt och Simonsson flankeras av bollkallarna. Amefoto.se.
Svenske wild cardet Fred Simonsson tog sin karriärs största titel då han idag slog in matchbollen i finalen av Karlskrona Futures. Tyske motståndaren Timon Reichelt har även han imponerat stort under veckan, men i dagens final hade han inte mycket att sätta emot. Simonsson servade och returnerade extremt bra och behövde bara dryga timmen på sig för att ta hem segern i två raka set - 6-1, 6-3. Därmed tar inte bara Simonsson hem titeln utan han gör det utan att förlora ett enda set på vägen fram till sin första titel på futurenivå. Från poänglös och rankinglös inkasserar han därmed 18 ATP-poäng och tar sig in strax över 900 på världsrankingen.

Näst på kalendern för Simonsson står två nya Futures i Båstad, den första börjar redan på måndag. Även i första turneringen har han fått ett wild card in i huvudturneringen av Svenska Tennisförbundet - frågan är om han kommer att behöva det framöver?

Ett stort tack till alla som har hjälpt till under tävlingen! Nu är utesäsongen invigd och gruset hägrar.

Fullständiga lottningar och resultat.

Svenska Tennisförbundets artikel.

Klart för final i Karlskrona Future 2015-05-01

Från vänster, tyska dubbelsegrarna George von Massow och Timon Reichelt följt av brittiska finalisterna Andrew Bettles och Richard Gabb.
Det var en ruggig dag ute på Arena Karlskrona men trots regn, rusk och vind klarades fredagens matcher av i Karlskrona Future. Först ut var semifinalerna i singel, som startade en timme efter utsatt speltid på regntunga banor. Men förutsättningarna var inget som verkade påverka svensken Fred Simonsson, som skrällde och slog ut förstaseedade landsmannen Markus Eriksson i två raka set - 6-3, 6-1. Simonsson fick ett wild card in i huvudturneringen av Svenska Tennisförbundet och har förvaltat chansen på bästa möjliga sätt genom att ta sig fram till sin första final på futurenivå.

I den andra semifinalen kämpade Tobias Blomgren frenetiskt för att få till en helsvensk final, men det såg tungt ut vid underläge 2-6, 3-5 mot den oerhört snabbfotade tysken Timon Reichelt. Blomgren kämpade sig dock in i matchen och tvingade till slut fram ett tiebreak där han låg under 1-5 innan han även där vände och vann 9-7. I tredje set fick dock tysken greppet om matchen och släppte inte det igen utan spelade hem avgörande set med 6-1 efter närmare tre timmars spel. Därmed är även Reichelt framme i sin första futurefinal.

En timme efter singelsemifinalen steg Reichelt ut på banan igen, den här gången tillsammans med landsmannen George von Massow, för att tillsammans försöka bärga titeln i dubbelklassen. För motståndet stod brittiska paret Andrew Bettles och Richard Gabb. Trots ogynnsamma väderförhållanden bjöd båda paren på fantastiskt dubbelspel som tillslut mynnade ut i tysk seger med siffrorna 7-5, 6-4. En stor eloge till dom få men tappra som bevittnade finalen från läktarplats - dom fick se en mycket välspelad dubbel som förtjänade en betydligt större publik.

Morgondagens singelfinal spelas alltså mellan Fred Simonsson (SWE) och Timon Reichelt (GER), matchstart klockan 10 på Rosenholm. Samtidigt bjuder Karlskrona Tennisklubb in till Tennisens Dag som varar mellan kl. 10-13, där det bjuds på möjlighet att prova på tennis, erbjudanden i shopen sa...


Tre svenskar framme i semi - Karlskrona Future 2015-04-30
Toppseedade Markus Eriksson klarade ut holländaren Colin van Beem i den ena kvartsfinalen. Efter underläge 2-5 i avgörande set och 5 räddade matchbollar kunde Eriksson till slut säkra en semifinalplats efter närmare 3 timmar och 40 minuters spel och siffrorna 6-7(7), 6-4, 7-6(5). I semifinalen möter Eriksson landsmannen Fred Simonsson som fått wild card in i lottningen och nu nått sin första kvartsfinal i futuresammanhang på över två år. I sin kvartsfinal slog Simonsson sjundeseedade Jakob Adaktusson med 6-2, 7-6(4).

På nedre halvan slog tyske Timon Reichelt överraskande enkelt ut andraseedade Tomislav Jotovski, Makedonien, med klara 6-1, 6-1. I semifinalen ställs han mot svenske Tobias Blomberg som vände vid 3-5 i andra set och kämpade sig till en seger mot landsmannen Christoffer Solberg med 6-7(6), 7-6(5), 6-1.

Båda semifinalerna börjar klockan 11 imorgon.

Dubbelfinalen blir en europeisk uppgörelse mellan det brittiska paret Bettles/Gabb som ställs mot tyskarna Reichelt/von Massow, matchen spelas efter tillräcklig vila för Reichelt som alltså även är framme i semifinal i singel.

Spelschema, lottning, live score, m.m.

Svenska Tennisförbundets artikel.


Aktuellt

TENNISSKOLAN

Tennisskolans
sista ordinarie
träningsvecka är
vecka 22.


Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Affärsverken

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Tennistriss
Tennistriss


Utskriftsvänlig sida

Karlskrona Tennisklubb - Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Kalendarium
Arkiv
Tävlingar
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kommittéer
Kansliet
Veteraner
Fördel
Bildarkiv
Sponsorer

ITF Seniors

Sommarkurs

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Aktuellt