Admin

Rosenholmsläger och Sommarkurser 2016-05-26

Det kommer även i år bli en händelserik sommar med Karlskrona TK.

Tennisskolan står för följande aktiviteter:

Rosenholmslägret (19-23 juni)
Ett läger för alla juniorer, från nybörjare till elit.
4-5 timmar tennis per dag med erfarna tränare.
OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Sommarkurser (vecka 26 + 32)
Träning måndag-fredag, 1½ - 2 timmar träning varje dag.
Alla är välkomna, nybörjare, erfarna, barn, vuxna och allt där imellan.
OBS: Begränsat antal platser för vuxna.

För mer information och anmälan kan ni gå och under sidan "Sommar".

Terminsavslutning i Tennisskolan 2016-05-26

Just nu pågår sista veckan (vecka 21) i Tennisskolan.

På tisdag (31/5) 17.30 är det stor avslutning för alla barn och ungdomar i Tennisskolan.

På torsdag (2/6) 18.00 är det stor avslutning för alla vuxna i Tennisskolan.

Avslutningsinformation har mailats till alla deltagare i Tennisskolan men finns också att finna här:
Barn och ungdom
Vuxna

Dags för årets Berlinutbyte! 2016-05-25

15 – 17 juli är det dags att åka till Berlin för det årliga bytet med vår vänklubb TC Grünweiss Nikolassee!

Tyskarna välkomnar alla som vill redan torsdagen den 14 juli. Preliminär anmälan på listan i klubbstugan eller per mail daniel@karlskronatk.com senast torsdag 2 juni.

Utbytet omfattar mycket tennis och mycket gemenskap. Det finns dessutom möjlighet till sightseeing och shopping för de som vill.

Utbytet lämpar sig för samtliga klubbmedlemmar som är sugna!

RESA - Det finns två alternativ att välja mellan:

1. Gemensam resa i minibuss. Samling på Rosenholm torsdag 14 juli kl. 07.00. Vi åker färja från Gedser kl. 13. Tar ca 2 timmar till Rostock. Framme i Berlin ca kl 18. Priset för detta ligger preliminärt på ca 1500 kr per person och hemkomst beräknas till cirka 22:00 på Rosenholm.

2. Egen resa. Man tar sig till och från Berlin på valfritt sätt och på valfri dag. Egen bil, flyg, simma eller vad som passar var och en. Väljer du egen resa, så skriv på anmälningslistan om du kommer ner torsdag kväll eller fredag förmiddag.

BOENDE - Även här finns två alternativ att välja mellan:

1. Privat boende. Tyskarna ordnar en värdfamilj. Brukar vara mycket socialt. (Känner du själv någon familj, kan du kontakta dem och isåfall ange det på anmälningslistan)

2. Hotell. Bokas själv. Ett förslag är Hotell Rasthof Grünewald, uppgifter finns på internet, där ni självklart även hittar andra hotell.

Adress till klubben:
Kirchweg 24-26, 14129 Berlin.
Stadsdelen heter Nikolassee.
Frågor: Besvaras, till dess att en berlinkommitté utses, av Daniel, daniel@karlskronatk.com.

VÄL MÖTT I BERLIN!

Intersport Cup 2016-05-24

Simon Birgerson.
Strålande väder, fin tennis och flera segrar

Man kan knappast klaga på vädret när Karlskrona TK:s årliga Intersport Cup avgjordes i helgen – sol, värme och måttlig vind. Det ypperliga vädret inbjöd till fantastiska tennisinsatser, både rent spelmässigt och inte minst resultatmässigt.

Hemmaspelarna såg nämligen till att plocka hem en rad
klasser på det röda gruset – ett underlag som bäddar för långa och spännande duster.

Vanja Cado, KTK, vann FS11 då hon i finalen slog Thea Lif, Höllviken med 6-2, 6-1. Samtidigt passade klubbkompisen Hanna Eriksson på att skrälla lite när hon plockade hem FS13C efter en dramatisk finalvinst över samma Thea Lif från Höllviken.

Erdita Paloja tog sig även till final i FS10, precis som Lousie Hedberg i DS.

På pojksidan radade KTK:s juniorer upp triumfer.
Liam Svensson tog hem PS10 efter poolspel. Birk Arwedahl vann PS11 efter en tuff final mot klubbkompisen Maximilian Carlbäck, där Arwedahl vann i ett spännande avgörande set. Arwedahl kom också tvåa i PS13B efter flera långa och rafflande matcher.

Oliver Johansson-Bergqvist tog hem tunga PS13A efter väl genomförda matcher, Din Radetinac gick hela vägen i PS14 och Albin Ekenros stod som slutsegrare i PS16 – alla i hårdast möjliga konkurrens.

I HS gick KTK:s Gustav Wogén till final där han dock inte mäktade med Kalle Josefsson, Fair Play. Wogén fick ge sig i en tresetare.

Bilder från tävlingen finns att finna här (tack Anders Eriksson)

Fysresultat - Maj 2016-05-18
Fystester för maj är nu genomförda för tävlingsjuniorerna/övriga deltagare på fysträningen tisdagar 17-18 (som är öppen för alla juniorer i Tennisskolan).

Följande spelare förbättrade sig:

3 km: Albin Berglund, Vanja Cado, Fabian Howding, Alexander Leijonhielm, Sebastian Leijonhielm, Matilda Perslöf
15-varv: Hanna Eriksson, Sebastian Leijonhielm, Erdita Paloja, Matilda Perslöf, Emil Quist, Dzejna Torlakovic
Armhäv: Sebastian Leijonhielm, Oskar Niklasson
Hopprep: Maximilian Carlbäck, Hanna Eriksson, Ermira Paloja
Sit&Reach: Albin Berglund, Sebastian Leijonhielm, Ermira Paloja
Bas-Nät(x2): Pontus Eriksson, Ermira Paloja
Bas-Serve(x5): Hanna Eriksson, Erdita Paloja, Ermira Paloja
Med-kast(fram): -
Med-kast(bak): Pontus Eriksson, Erdita Paloja, Ermira Paloja, Emil Quist

Bra kämpat alla!

Påminnelse om parkering och avstängd väg 2016-05-17

Vaktvägen avstängd.
Vaktvägen, som går mellan klubbstugan och våra utebanor, kommer att vara avstängd under sommaren med start 14 juni. Redan nu är det dock förbjudet att parkera vid klubbstugan med tanke på att det inte finns några markerade platser - ställer man sig där riskerar man därför böter.

Styrelsen har efter gediget arbete lyckats få vaktvägen avstängd när vi har som mest aktivitet, med huvudsyftet att öka säkerheten för våra barn och ungdomar. Med hänsyn till styrelsens arbete och kommunens välvilja att gå oss till mötes ber vi er därför att respektera det parkeringsförbud som råder samt använda er av Rosenholmsvägen för att ta er till och från den stora parkeringen. För även om vägen inte är avstängd ännu så vore det fel att inte visa kommunen att vi själva faktiskt värdesätter säkerheten och kan tänka oss att gå några meter extra för att förhindra en olycka.

Tack för att ni tar ansvar för ert eget parkerande och även hjälper till att informera övriga klubbvänner om vad som gäller.

Lyckat tävlingsläger i Växjö 2016-05-16
Flera KTK-juniorer har i helgen deltagit i zontävlingen av Next Generation Cup i Växjö.
Vinnaren i varje klass går vidare till regionstävlingen i Jönköping. I 11-årsklasserna går
dessutom tvåan vidare.

KTK plockade hem tre av de sex klasserna. Oliver Johansson-Bergqvist vann pojkar 13.
Oliver spelade både säkert och tufft genom hela tävlingen. I finalen besegrade han Max Eriksson, Växjö med klara 6-1, 6-1. Totti Åkerström nådde i denna klass semifinal, men fick där ge sig mot Oliver.

Liam Svensson segrade i pojkar 11. Han spelade med stor variation och tryckte till bra med sin forehand när han fick lägen. I Liams klass blev det en slutspelspool, där han slog Malte Andersson, Kalmar och Kenan Alisic, Växjö i raka set.

Flickor 11 vanns av Vanja Cado. Vanja spelade tufft och stabilt med flera varierande ingredienser i spelet. I finalen slog hon Växjös Alice Jönsson utan att tappa något game.

Hanna Eriksson nådde semifinal, men förlorade där mot Alice efter en välspelad match.

I flickor 15 gick Tilda Loudd till final, men räckte denna gången inte till mot Annie Heinonen, Växjö. Emil Quist var i semifinal i pojkar 15, men förlorade där mot Växjös Alex Ottosson.

Albin Ekenros och Din Radetinac är direktkvalificerade till Jönköping och behövde således inte delta i zontävlingen.
Förutom själva tävlingen spelade vi träningsmatcher i supertiebreakformat tillsammans med Växjö på lördagkvällen. Slutställningen i detta utbyte blev otroliga 17-17.

Bra jobbat alla juniorer!

En väldigt bra tävling så här i början av grussäsongen! 2016-05-15
Karlskrona TK:s Gustav Wogén var mycket nöjd med segern i storturneringen Majspelen – Wilson Junior Cup i Malmö, en turnering som lockar ett stort och tungt startfält. Wogén vann PS18 och dessutom herrdubbeln, tack vare jämt och stabilt spel genomgående

– Det var lite knepigt med vinden, för det blåste mer än vad jag är van vid, men det löste sig bra ändå.
Wogén som var framlottad i första omgången slog sedan Haris Jasarevic, Åkarp-Burlövs TK med 6-4, 6-3 och Oliver Valentinsson, Fair Play TK, i semifinalen med 6-4, 7-5.
– Finalen i PS18-finalen var nog min bästa match i hela tävlingen. Där mötte jag Oscar Sohl från Växjö som jag känner väl och som jag har mött en hel del gånger innan. Jag visste att det skulle bli riktigt tufft om jag inte gick ut med fullt fokus från början. Anledningen till att jag vann den matchen är nog främst för att jag kände mig väldigt taggad inför den. Jag hade nämligen aldrig vunnit mot honom på grus tidigare.
Och Wogén gav inte Sohl någon chans – 6-4, 6-2 skrevs segersifforna till och turneringssegern var ett faktum. Att det dessutom blev seger i herrdubbelklassen, i par med Marcus Lind, Fair Play TK, gör inte saken sämre.

Ny ATP-poäng för Marcus i Båstad 2016-05-15
Karlskrona TK:s Marcus Månsson tog en ny ATP-poäng i Båstads Futures-tävling och klättar därmed cirka 500 placeringar på världsrankingen.

Månsson inledde kvalspelet på bästa sätt genom att besegra U21-SM vinnaren Linus Frost
med 6-4, 6-4 och sedan kvalfinalen efter en långdragen tresetare.

I huvudturneringen ställdes sedan Marcus mot Jonathan Stenberg och även denna gång blev det en välspelad match med tre jämna set. Spelnivån hos båda spelarna höll hög klass och
Marcus lyckades till slut dra det längsta strået och vinna med siffrorna 6-4, 4-6, 6-4. Vinsten innebar revansch från vinterns batalj och en ny ATP-poäng.

I nästa match väntade japanen Kaichi Uchida som nyligen gick till final i Karlskronas Futures-tävling. Trots att Marcus inledde starkt och tog en stor ledning i början, lyckades Uchida vända och vann slutligen med 6-4, 6-0.

Säsongskort 2016-05-12

Boka banor
Boka online
eller ring receptionen.

Telefon
Reception: 0455-12802
Kansli: 0768-867103
Daniel: 0768-867104
Wille: 0768-867105

Sponsor
Garnborn Akeri och Maskin AB

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Arkiv
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Kansliet
Veteraner
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt