Karlskronavakan Wilson Cup 2013-03-06

Marcus Månsson och Robin Hennigor.
Mellan den 1-3 mars spelades en av Karlskronas populäraste turneringar i tennis; Karlskronavakan Wilson Cup. Karlskronavakan är som det låter en dygnet-runt turnering och i år var det drygt 170 deltagare som under 48 timmar kämpade om titlarna i 17 dubbel- och singelklasser.

I den tyngsta klassen segrade KTKs egen Marcus Månsson, som var outstanding i Herrsingel. Marcus, som numera kombinerar studier och tränarjobb med den egna tennissatsningen, har utvecklats mycket senaste året och är med sin serve en fruktad motståndare. Även Marcus snabbhet och defensiv har utvecklats, vilket bidrog till att han gjorde processen mycket kort mot sina förtvivlat kämpande kombattanter. I finalen fick Ystads Robin Hennigor ge sig hem med endast två game i bagaget.

Karlshamnssonen Albin Ekenros, spelande för Ronneby TK och numera även tränande i Karlskrona TK, visade prov på snabba slag, fint fotarbete och fin bollkänsla då han spelade hem titeln i pojkar 12. Albin tog i finalen revansch på Kalmars Jacob Danell.

Pojkdubbel 14 vanns i stor stil av KTK-paret Simon "Salta Pinnen" Quist och Gustav "Gamen" Wogén. Simon och Gustav spelar en kreativ och utvecklingsbar dubbel och de är mycket samspelta.

Flickdubbel 12 vanns av Karlskronas Tilda Loudd, i par med Annie Heinonen Växjö. Efter tuffa poolspelsmatcher med långa bolldueller kunde de i finalen spela ut hela sitt register och vinna komfortabelt mot Agnes Jönsson/Sandra Moberg.

Även i flickdubbel 14 blev det KTK-seger, då Hermon Mikael vann tillsammans med Michelle Andersson. Finalen, som spelades bäst av tre matchtiebreak, blev en rysare som var klar efter kl 3 på natten.

I P10 tog sig Totti Åkerström vidare som gruppsegrare men fick ge sig i semifinalen. Totti själv verkade inte det minsta besviken då han snabbt begav sig till idrottshallen och fick se sin kusin vinna SM-guld i bordtennis.

I P14 gjorde Gustav Wogén en riktigt fin insats i sin kvartsfinal mot andraseedade Oliver Andersson, Ystad TK. Gustav lyckades knipa andra set i en välspelad match innan han tyvärr fick ge sig i tresetaren.

Ett jättetack till alla funktionärer och personal som har arbetet på dygnets alla timmar under helgen, det verkar minst sagt uppskattat av spelarna som fortsätter komma tillbaka år efter år för detta nattliga arrangemang. Näst blickar vi mot Lag RM som går av stapeln 22-24 mars.


Boka banor

Bokningssystem


Kontakt
Öppetider, priser, adress, m.m. finns här.

Sponsor
Affärsverken

Prova På
Prova På Tennis

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - NKT Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
  Tävlingsnotiser
Arkiv
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Veteraner
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Aktuellt