Veterankommittén
Ledamöter:
Bertil Lilienberg, ordförande
Ivar Carleke
Sture Lindbom
Inge Isaksson

[Kommittén hade sitt första sammanträde på Klinteberga i juli 2005 under ledning av Bengt Olvedal med ett inledande anförande av föreningens ordförande Gert Friberg. Kortfattat uttryckt ansåg föreningens styrelse att verksamheten i Arena Rosenholm fordrade nya och riktade aktiviteter för medlemmar i åldersläget 55 +.

Våra ambitioner och målsättningar är som de presenterades på upptaktsmötet den 7 november 2005 i Telenor Arena Karlskrona inför 39 intresserande deltagare:
1. Tennis på den motionsnivå som vi bedriver skall i första hand vara ”ett sätt (set) att träffas”.
2. Vi skall ordna särskilda nybörjaraktiviteter.
3. Vi skall ha minst två arrangemang av tävlingskaraktär varje spelår.

Ordinarie speltider.

Inomhussäsongen
Måndagar och Torsdagar 10 – 12.

Utomhussäsongen April - Augusti.
Måndagar och Torsdagar 09 - 11.

Ingen föranmälan och således heller inga återbud behöver lämnas.  Det är bara att infinna sig i god tid. Lottning av  vem som i dubbeln spelar med vem och mot vilka sker fem minuter före resp starttid.
Nya spelare är alltid välkomna till tennishallen för en introduktion på plats. Kontakta någon i kommittén eller gör ett besök på våra ordinarie speltider.


Pensionärer - men fulla av tennis

Medlemsstruktur
Veterangruppen har varit i full verksamhet sedan hösten 2005. Då vi inte tidigare år lämnat någon verksamhetsberättelse så kan det finnas anledning att ge en kort historik. Kommittén är jämngammal med och en direkt följd av det ökade antalet tennisbanor vid Rosenholms Arenans tillkomst.

Vi är c:a 50 medlemmar som i sin tur kan delas upp i två grupper. Den mindre, något spelskickligare, som har fortsatt i den gamla Östersjöhallsandan och spelar på sina fasta kontraktstider och den större gruppen som kommer till spel utan att veta vem man blir lottad att spela mot eller tillsammans med. Här ingår våra kvinnliga medlemmar som respektlöst och utan pardon spelar bort sina manliga motståndare.
I vår åldersgrupp från 60+ till 80++ är det naturligtvis varje år ett antal spelare som motvilligt, av olika anledningar, får lägga racketen på hyllan för gott, men glädjande nog har vi haft en rekrytering som väl kompenserat medlemsbortfallet.

Inomhussäsongen
Aktiviteterna inomhus är på topp från slutet av november till slutet av mars. På måndagar mellan kl 10 - 12 pågår spel vid hallens samtliga sex banor och samma tid på torsdagarna spelar vi på fem banor. Naturligtvis är det mest dubbelspel som gäller för vår del.
Höjdpunkterna under inomhusspelet är de uppskattade motionstävlingarna i mars respektive december. I den senaste turneringen deltog 16 lag.

Utomhussäsongen
Under utomhussäsongen tar tennispensionärerna semesteruppehåll under juli månad. Under övrig tid spelar de som finns kvar på orten och har tid och möjlighet att närvara. Vi spelar som vanligt på måndagar och torsdagar på sommartiden 9 – 11. Vi brukar i alla fall bli så pass många att vi upptar 3 ibland 4:a av våra fantastiskt fina och välskötta banor.

Ungdomsstipendium
Morgan Johansson, sverigeetta 2009, blev vår förste stipendiat och erhöll 5500:- som gruppens medlemmar insamlat.

Bertil Lilienberg
OrdförandeBoka banor

Bokningssystem


Kontakt
Öppetider, priser, adress, m.m. finns här.

Sponsor
Lawnit

Prova På
Prova På Tennis

Tennismagasinet
Tennismagasinet

Karlskrona Tennisklubb - NKT Arena Karlskrona - Arenavägen 19 - 371 55 Karlskrona - Tel. 0455-12802 - kansli@karlskronatk.com - Org. nr. 835000-1460
Aktuellt
Evenemang
Tennisskolan
Klubbinfo
Styrelsen
Veteraner
  Kommittémedl.
Aktuellt
Bilder
Fördel
Sponsorer

ITF Seniors

KTK på Facebook

Cardio Tennis

Lördagstennis

Veteraner