Wilson Junior Tour-slutspel 2015-10-12

Din Radetinac.
I helgen spelades slutspelet i Wilson Junior Tour på hemmaplan i Karlskrona.
Tävlingen är för de åtta som samlat flest poäng av tourens tävlingar under året.
Tre Karlskrona TK-spelare hade kvalificerat sig.

Pojksingel 16 - Gustav Wogén
Gustav stod för en fin prestation och spelade mycket bra tennis. Speciellt var det kul att se att han jobbade bra med sina mål och att han kompletterade sin rykande forehand med en stabil backhand.
Resultatmässigt blev det tufft i gruppspelet med två avgörande matchtiebreak som gick åt fel håll.
Men tack vare tappert kämpande och bra spel räckte det ändå till slutspel i form av match om tredjepris och där ännu ett matchtiebreak fick avgöra.
Även denna gång fick Gustav tyvärr ge sig. Men en fin fjärdeplats var ändå något att fira!

Pojksingel 14 - Albin Ekenros
Albin inledde bländande mot ärkerivalen Jacob Danell från Kalmar men fick kämpaordentligt, inte minst mentalt, i slutet för att knyta ihop säcken.
Efter ännu en vinst i gruppspelet och en förlust mot Hugo Regnér från Smålandsstenar var det match om tredje pris som gällde även för Albin.
Ross Weibull från Lund kämpade på tappert i första set men Albin kunde dra ifrån och vinna matchen med 6-4, 6-1 och således ta hem bronset.
Albin har en otroligt hög högstanivå där han drar nytta av sig teknik och fysik, men kan "gå ner sig" stundtals.

Pojksingel 12 - Din Radetinac
En pigg Din äntrade arenan och med ett komplett grundspel utmanövrerade han samtliga motståndare i sina gruppmatcher.
Det var inte mycket som kunde rubba hans härliga självförtroende och han är en av våra spelare som utvecklats mest det senaste året.
I finalen stod en, för dagen, för stark motståndare i form av Adrian Lüddeckens från Höllviken, men det var en jämn kamp som slutade med 7-5, 6-3.
Således en silverplats för Din denna helg men med mersmak!

Bra resultat i Kristianstad 2015-10-12

Sebastian Leijonhielm, Emil Quist och Hanna Eriksson.
I helgen avgjordes Sparbanken Skåne Open i Kristianstad och KTK:s juniorer visade som vanligt framfötterna i ett flertal klasser.

Tilda Loudd, som valde att ställa upp i damsingel, vann klassen utan setförlust och i PS 14 lyckades
Emil Quist knipa andra platsen. I samma klass kom Sebastian Leijonhielm trea, eftersom de två klubbkompisarna möttes i semifinalen.

Sebastian var supertaggad och spelade en tennis med stenhårda servar och dödande slag så Emil hade ingenting att sätta emot, utan Sebastian vann med 6-0 i första set.
I andra började Emil komma in i matchen och hade 4-1 ledning men Sebastian kom tillbaka till 4-4 som sedan blev till tie-break där Emil lyckades vinna.
Sebastian tappade inte humöret utan gick ut i tredje set och spelade en lysande tennis och det gjorde Emil också. Det sista setet böljade fram och tillbaka där Sebastian hade 5-4 men Emil lyckades på något sätt vinna de sista bollarna i de sista gamen och vann till slut med 0-6, 7-6, 7-5 efter 2,5 timmars spel.

I finalen mötte Emil Olle Sonesson Lidholt Malmö Bellevue, där Emil trots bra spel inte räckte hela vägen fram.

Liam Svensson vann PS12B på ett övertygande sätt, där han fick möta klubbkompisen Birk Arwedahl i finalen. Både Liam och Birk gick också vidare från poolspelet i PS10 för att sedan igen ställas mot varandra i semifinalen. Liam vann även den matchen, men fick sedan ge sig mot duktige Filip Slavkovic, Fair Play i finalen.

Även Hanna Eriksson lyckades knipa en titel när hon vann FS12C genom två raka segrar. Klassen avgjordes via poolspel.

Ny seger för Vanja i Söndrum 2015-09-30

Vanja Cado fortsätter att plocka hem titlar runt om i Sverige. Den här gången vann hon FS 10 i Söndrums TK:s Plexipave Open i Halmstad.
Segern i klassen säkrades efter en fin finalmatch mot Edit Cosmo, Malmö, där hon utan större problem avancerade från gruppspelet.
Vanja plockade i en tuff semi och final fram sin bästa tennis under turneringen och vann båda matcherna utan att tappa några game.
Vanja visade styrka och bra teknik och även lite nya slag som hon tränat på hemma i Karlskrona
Vanja ställde också upp i FS12 men förlorade mot Olivia Lindestaf, som sedan gick och vann klassen, i tie-break i avgörande set.

Liam Svensson blev tvåa i en tuff pool, vilket den här gången dessvärre inte räckte till avancemang.

Sista chansen 2015-09-28

En påminnelse om att anmälan till gemensam klubbresa till Stockholm Open snart går ut. Det finns fortfarande platser kvar och resan är till för alla medlemmar! Ju fler vi blir ju roligare hoppas vi att vi får Smiley smile
Mer information finns här under:

Gemensam Klubbresa till Stockholm Open
Nu är det äntligen dags för en gemensam resa upp till Stockholm Open och tittar på de två sista finaldagarna!

När?
Avresa fredag kl 15.00 23/10 från Rosenholm, hemkomst söndag kväll 25/10

Vad ingår?
Resa upp och ner till Stockholm
2 nätter på hotell Scandic Ariadne (dubbelrum och trebäddsrum)
3 middagar
2 frukostar
2 dagars inträde till arena området på Stockholm Open

För vilka?
Främst riktar sig resan till våra ungdomar i klubben men givetvis försöker vi göra plats till så många intresserade vuxna som möjligt.

Varför?
Detta är ett utmärkt sätt att lära känna varandra bättre i klubben, både stora som små. Det är också en utomordentlig stor möjlighet att lära sig mer om tennis och att få se och njuta av tennis på absolut världsnivå!

Pris?
1700 kr för juniorer och 2200 kr för vuxna

Anmälan:
Görs till Åsa Holmgren på asaholmgren79@gmail.com alt. 0708-197906, sista anmälan är 30/9. Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller!

Frågor?
Vid frågor och funderingar hör av er till Åsa Holmgren på asaholmgren79@gmail.com alt. 0708-197906

Tävlingsrapport – Sprint i Varberg, grus, blåst och småregn 2015-09-17
Maximilian Carlbäck vann sin pool efter tre raka segrar.
I kvartsfinalen gjorde Maximilian sin hittills bästa tävlingsmatch.
Han ställdes mot en duktig kille från Göteborg. Serven funkade riktigt bra, likaså grundslagen.
Det blev en riktigt bra match med långa hård dueller, där i stort sett samtliga bollar var vinnare och ytterst få unforced errors.
Maximilian var nära att knipa andra set, men lyckades inte riktigt.

Flera medaljer för KTK-juniorer i Dubbelcupen i Helsingborg 2015-09-17

Den populära Dubbelcupen i Helsingborg lockar varje år ett stort antal duktiga tennisjuniorer. Till årets upplaga fanns KTK-spelarna Vanja Cado och Liam Svensson på plats och utdelningen blev riktigt bra.
Vanja ställde upp i fyra klasser och gick till final i tre. I MD (mixed dubbel) 12 blev det sju matcher totalt fram till finalen. Vanja, som här spelade med Leo Borg, vann över några spelare som tillhör Sverigetoppen i åldersklassen. I finalen hade Vanja och Leo en 6-3 ledning i avgörande tie-break men motståndarna vände och vann matchen på ett magiskt sätt med några mirakelbollar.
I MD 10 vann Vanja och Filip Slavkovic klassen ganska övertygande, däremot så blev det förlust i finalen tillsammans med Emma Lindh i FD 10 med 2-1 i set.
Även Liam Svensson, som spelade tillsammans med Albert Widell, Helsingborgs TK, triumferade under dubbelcupen. Liam ställde upp i två klasser. Efter ett dramatiskt gruppspel i PD 10 med flera jämna matcher lyckades Liam och Albert ta sig till slutspel. De vann sin semifinal och i finalen väntade Filip Gustafsson-Ludwig Olsen från Ullevi TK. Här gjorde Liam och Albert sin klart bästa match för dagen och spelade fin dubbeltennis, vilket resulterade i en komfortabel vinst.
I MD 10 blev det en andraplats i gruppen. Bra jobbat Vanja och Liam.

Klubbmästerskap (utomhus) 2015 2015-09-17

KM-drottning blev Tilda Loudd, som med mycket stabilt spel var ohotad i både dam- och flicksingel.

I herrsingel blev det den övre halvans Albin Ekenros, som gick hela vägen då den undre halvan tappade två seedade spelare som var på annan tävling. Albin har utvecklats starkt det senaste året, vilket han visade i sina matcher i semi mot Mattias Lundgren och i finalen mot Simon Birgersson.

Klubbmästare för pojkjuniorer blev kämpande Emil Quist, som i finalen låg under mot Jonatan Arnlund, men vände setunderläget till vinst med 4-6, 6-2, 6-0.

Snittåldern i klubbmästerskapets damdubbelfinal låg på 12 år (!) där Elise Brodén och Dzejna Torlakovic var det starkaste paret i finalen, där man lyckades utmanöverera Emma Radetinac och Vanja Cado.

Herrdubbelmästare 2015 blev Mattias Lundgren och P-A Lindeborg som i en tight match finalslog Fredrik persson/Pekka Kopecky med 7-6, 6-4.

Alla resultat finns att finna nedan:
Herrsingel
Damsingel
Pojksingel
Flicksingel
Herrdubbel
Damdubbel

Lagerrensning i shopen 2015-09-03

Nu till terminstarten av Tennisskolan har vår tennisshop lagerrensning och således finfina priser:

Racketar - Skor - Bagar - Kläder - 30%

Dessutom 10% på alla "röda" priser

Erbjudandet gäller vecka 36 och vecka 37

(Gäller ej bollar, omsträngningar, lindor, mm)

Fysresultat - September 2015-09-02
Fystester för september är nu genomförda för tävlingsjuniorerna/övriga deltagare på fysträningen tisdagar 17-18 (som är öppen för alla juniorer i Tennisskolan).

Följande spelare förbättrade sig i september:

15-varv: Viktor Andersson, Simon Birgerson, Vanja Cado, Alexander Leijonhielm
Armhäv: Elise Brodén, Alexander Leijonhielm
Hopprep: Simon Birgerson, Elise Brodén, Eliza Cela, Alexander Leijonhielm, Matilda Perslöf, Dzejna Torlakovic, Gustav Wogén
Sit&Reach: Viktor Andersson, Albin Berglund, Vanja Cado, Matilda Perslöf
Bas-Nät(x2): Simon Birgerson, Eliza Cela, Alexander Leijonhielm
Bas-Serve(x5): Gustav Wogén
Med-kast(fram): Simon Birgerson, Eliza Cela
Med-kast(bak): Viktor Andersson, Simon Birgerson, Elise Brodén, Eliza Cela, Dzejna Torlakovic, Gustav Wogén

Bra kämpat alla!

Två tredjeplatser för KTK-juniorer 2015-09-02

Emil Quist.
Emil Quist, KTK, kom trea i Kalmar-cupen efter mycket fint spel och kämpande.
Tävlingen avgjordes på en dag och Emil vann sin pool efter en tvåtimmars rysare i poolfinalen mot Hampus Wik från Värnamo 7-5 7-6.
Emil blev därefter framlottad till semi mot Jacob Danell, där han trots idogt kämpande föll med 2-6 4-6.

Dzejna Torlakovic tog här också en fin vinst mot Alva Jönsson (Alvesta TK) men fick ge sig i resterande poolmatcher.

Maximilian Carlbäck knep en tredjeplats i BDO Open i Lysekil efter seger i poolen via två vinster, bland annat en dramatisk 3-setare.
I semifinalen blev emellertid Ludvig Hede, Brottkärs TF, för svår.