Dags för första hemmamatchen 2014-11-25
Imorgon, onsdag 26/11, är det dags för första hemmamatchen i Div I herrar i klubbens historia. KTK tar sig ann Växjö TS i en match som startar klockan 17:00 med två stycken dubblar, följt av fyra stycken singlar.

Alla är hjärtligt välkomna att titta och heja fram laget. Klubben bjuder på kaffe, saft och kaka, samt kommer det att bli utlottning i racketlotteriet och jul-rean i shopen drar igång. Varmt välkomna!

HEAD Cup avslutat 2014-11-25

HEAD Cup lockade i år rekorddeltagande med 147 spelare. Tävlingen, som arrangeras av Karlskrona Tennisklubb, spelades därför både i Karlskrona och Ronneby över hela helgen. I PS14 blev det en helkarlskronitisk final mellan klubbkompisarna Albin Ekenros och Viktor Andersson. Ekenros tog sig som förstaseedad fram till final efter en tuff semifinal mot Kalmar TK:s Carl Wickman, där Ekenros till slut segrade med 5-7, 6-3, 6-4. Andersson var andraseedad i turneringen och semifinalen gick via Jönköping TK:s Dennis Smajic, där Andersson vann 6-1, 6-3. I finalen var det Andersson som hade de piggaste benen men Ekenros bjöd upp till kamp och tillsammans bjöd spelarna publiken på en underhållande match. Till slut drog Viktor det längsta strået och segrade med 6-3, 7-5.

I den äldsta flickklassen, FS14, var Karlskrona TK:s Tilda Loudd framme i semifinal och gjorde en otroligt bra match mot Sofia Lundgren ifrån Höllvikens TK. Tilda förlorade tyvärr till slut med 6-7, 5-7.

I PS12 förlorade Oliver Johansson-Bergqvist, KTK, i kvartsfinalen mot Mölndals Joel Broberg Olsson. Därefter fick Din Radetinac, KTK, stöta på Broberg Olsson i semifinalen. Radetinac gjorde en fin match men fick till slut se sig besegrad med 4-6, 3-6.

I PS10 tog sig Birk Arwedahl, KTK, obesegrad vidare från poolspel till slutspel. Där blev det dock stopp mot Vetlandas Linus Olausson med 2-6, 2-6 och Birk fick nöja sig med en fin femteplats.

I FS10 fick både Elise Brodén, KTK, Vanja Cado, KTK, och Matea Dapcevska, Ronneby TK, till slutspel efter att ha segrat i respektive pool. Cado stötte på Thilda Danielsson ifrån Åhus TK i första matchen och fick ge sig i avgörande matchtiebreak; 6-3, 4-6, 6-10. Därefter var det Dapcevskas tur att möta Danielsson och även här var skåningen för tuff och Dapcevska fick se sig besegrad med 2-6, 3-6. På andra halvan slutspelet spelade sig Elise Brodén fram till final efter två fina vinster i avgörande matchtiebreak. I finalen v...


Förändringar på gång inom Svensk Tennis 2014-11-25
På Svenska Tennisförbundets årsmöte i april presenterade en arbetsgrupp ledd av Kenneth Bergbom olika förslag på förändringar inom juniortennisen vad gäller tävlingsbiten. Förslagen var framtagna utifrån grundtanken att fler barn ska vilja fortsätta att spela tennis högre upp i åldrarna och att barn får möjlighet att utvecklas i rätt takt utan hets på poäng eller turneringsvinster.

"– Vi måste anpassa oss till andra idrotter om vi ska vara attraktiva hos familjer som inte har vuxit upp inom tennisen. Det är inte försvarbart att barn i unga åldrar åker ut direkt och bara får spela en match. Direktutslagning i lägre åldrar överensstämmer inte med Svensk Idrotts värdegrund." säger Bergbom.

Nu har förbundet tagit beslut på tre förändringar som kommer att träda i kraft redan under nästa år: 1) Tennispoäng från 14 år, 2) Poolspel för spelare upp till 11 år och 3) A, B, och C klasser för 12 och 13 åringar.

Läs mer här om förbundets förändringar.

Dags för juldubbel! 2014-11-20

Fredagen den 12 december är det dags för den traditionsenliga juldubbeln. Klubbtävlingen är öppen för alla som spelar med hård boll (juniorer, seniorer och veteraner) och som kommer med ett glatt humör. Man anmäler sig individuellt och sen gör tävlingsledningen upp jämna lag och matchformat efter antalet anmälda. Glitter, tomteluvor, peruker och diverse utklädnader är godkänd utrustning.

Vi samlas klockan 16:45 i cafeterian och beräknar spela mellan kl. 17-22. Som vanligt bjuds det på glögg och pepparkakor.

Anmälan görs via nätet (via länken "tävlingar") eller via anmälningslista på anslagstavlan på klubben.

Anmälningsavgiften på 60kr per person betalas kontant vid anmälan kl. 16:45 på speldagen.

Varmt välkomna!

P15 match mot IS Göta 2014-11-18
Karlskrona Tennisklubbs P15 lag var i Helsingborg i lördags och spelade seriematch mot IS Göta. Efter flera jämna matcher blev det tyvärr förlust med 1-3.

På förstasingeln hade Gustav Wogén, KTK, en tuff match mot IS Götas Stanimir Petrovic. Wogén förlorade till slut efter bra spel med 4-6, 6-1, 4-6. På andrasingeln mötte KTK:s Viktor Andersson IS Götas Adrian Garpvall, här blev det vinst för Andersson med 7-5, 7-5 och utjämning till 1-1 i matcher. På tredjesingeln mötte Simon Birgerson, KTK, duktiga Ross Weibull, IS Göta. Här blev det tyvärr förlust för Birgerson med 2-6, 0-6 och 1-2 i matcher inför dubbeln som vid vinst skulle ge KTK 1 poäng hem i bagaget.

Wogén och Andersson spelade dubbel för Karlskrona och för motståndet stod Petrovic/Weibull. Här gavs inte mycket till skänks från motståndarna som ganska komfortabelt kunde vinna med 6-2, 6-3. Summeringen blir en förlust med 1-3 i matcher men mycket bra spel och jämna matcher.

Nästa match för P15-laget blir den 7/12 hemma mot Helsingborgs TK.

Oliver vann i Värmland 2014-11-18

Oliver Johansson-Bergqvist
Oliver Johansson-Bergqvist vann i helgen värmländska Kils TK:s tennisturnering Ahlmarks Lines Cup 2014 i PS10 utan setförlust.

Oliver vann inledningsvis sin pool via segrar mot Noah Fransson, Åmåls TK, 6-2, 6-2, och Henry Lindqvist, Kils TK, 6-2, 6-2. I semifinalen besegrades Erik Nordström, Karlstads TK, 6-3, 6-2. I finalen väntade den hårtslående och bollsäkre Max Dahlin, Karlstads TK, som besegrades med 6-3, 6-4.

Damerna vann mot ATL med 4-0 2014-11-17
Karlskrona Tennisklubb vann hemma mot ATL, Lund, med 4-0 i damernas Div 2. Damlaget befäste därmed sin tredjeplats i tabellen med två matcher kvar att spela.

På förstasingeln vann Hermon Mikael, KTK, mot Amanda Axelsson med 6-2, 6-2. På andrasingeln segrade Chelsea Unger, KTK, mott Hanna Lindeblad med 6-3, 7-5. På tredjesingeln slog Tilda Loudd, KTK, Astrid Laurell med 6-3, 6-4, och i dubbeln besegrade Mikael/Unger Axelsson/Laurell med 6-3, 7-6 (5-7), 1-0 (10-4).

Nästa match är borta mot serietvåan Fair Play TK, Malmö, den 29 november.

Oliver vann i Hässleholm 2014-11-14

Jonathan Lundgren, Höll TK och Oliver.
Oliver Johansson-Bergqvist vann i helgen Hässleholms TK:s tennisturnering Norra Skåne Cup 2014 i PS10.

Oliver besegrade i kvartsfinalen Liam Svensson, Kristianstads TK, 6-2, 6-2. Avancemanget till final gick sedan vidare via vinst i semifinalen mot Edvard Larsson, Åhus TK, 6-3, 6-0. I finalen betvingades bollskicklige Jonathan Lundgren, Höllvikens TK, med klara siffrorna 6-1, 6-1.

Gräsroten ger bidrag 2014-11-10
Tack till alla Er som under året har stöttat KTK genom Svenska Spels Gräsroten. Tack vare att Ni har valt KTK som förening att stötta så har klubben nu fått ett bidrag på närmare 3.500kr.

Läs mer om Svenska Spels Gräsroten här.

Två tunga förluster för A-laget 2014-11-10
Det blev en tung helg för Karlskrona Tennisklubbs herrar i Div I sammandrabbningen i Växjö i helgen. Två dubblar som avgjordes i supertiebreak gjorde skillnaden mellan poäng i båda matcherna eller att åka hem poänglösa, tyvärr blev det sista verkligheten.

I lördags stod Lerums TK för motståndet och medan Mikael Sandström och Staffan Eklund förlorade en jämn dubbel i två raka set så hade även Sebastian Vainikka och Erik Friberg alla möjligheter att plocka hem sin andradubbel. Men efter 6st förlorade no-ad bollar (dvs. avgörande poäng i gamen) blev det till slut en snöplig förlust med 2-6, 7-6, 0-1 (5-10). Därmed stod det 0-2 inför de avslutande 4 singlarna. Vainikka spelade då relativt enkelt hem andrasingeln med 6-3, 6-3 medan Friberg fick ge sig på fjärdesingeln i två raka set. Hoppet stod då till Roberth Syrén på tredjesingeln och Sandström på förstasingeln. Syrén lyckades få med sig en vinst genom siffrorna 6-2, 2-6, 1-0 (10-8) medans Sandström fick en för svår uppgift och fick se sig besegrad efter en tapper krigarinsats med siffrorna 4-6, 2-6. Förlust alltså 2-4 mot Lerums TK och inga poäng.

I söndags ställdes KTK mot Ullevi TK och återigen blev det tyvärr underläge med 0-2 efter dubblarna, trots att Vainikka och Eklund föll knappt i ett avgörande matchtiebreak på andradubbeln. Därefter plockade Vainikka hem förstasingeln i två raka set och likaså gjorde Friberg processen kort med sin motstånare på fjärdesingeln. Däremot så kunde Eklund och Syrén inte stå emot på andra- och tredjesingeln och återigen blev det förlust 2-4 och inga poäng.

Karlskrona ligger därmed på åttonde och sista plats i tabellen inför dom avgörande tre omgångarna. Nästa match spelas mot fjärdeplacerade Växjö TS onsdagen den 26 november kl. 17, därefter väntar sjundeplacerade Ystad TK lördagen den 6 december kl. 14 och serien avslutas mot tredjeplacerade Höllvikens TK söndagen den 7 december kl. 11. Samtliga tre matcher går på hemmaplan i Telenor Arena.