Andra plats för Liam i Varberg 2016-04-27
Karlskrona TK:s Liam Svensson tog en meriterande andraplats i Clay Teck Open i Varberg. Liam vann

poolspelet utan setförlust och vann sedan även första matchen i slutspelet mot Oskar Andren, Gothia

Tennis med 6-4, 7-6. I finalen blev dock Isak Brywe, Särö LTK, för svår och Liam fick ge sig i ett

avgörande set.

- Tycker jag gjorde en hyfsad turnering där jag mestadels spelade bra. Kanske slappnade jag

omedveten av lite när jag vunnit första set i finalen, sa en nöjd Liam efter turneringen.

Correction 2016-04-27
Nya numret av Fördel har förhoppningsvis hittat hem till era brevlådor, dock blev det ett litet fel. Datumet på Rosenholmslägret är givetvis som vanligt midsommarveckan, dvs 19-23 juni, och ingenting annat.

Anmälan är nu öppen så varmt välkomna till vårt mest populära läger :)

Tennisens Dag och Invigningsdubbelns återkomst! 2016-04-21

Att våren är på god väg råder det ingen tvekan om när detta skrivs den 20 april. Klarblå himmel och 17 grader varmt. Träden har börjat grönska och tennisgruset är på plats. Många är vi som ser fram emot att få starta utomhussäsongen.

Till alla er har vi glädjen att meddela att Invigningsdubbeln är tillbaka efter några års frånvaro. Den är inte bara tillbaka utan den 7 maj brakar det loss med en fullspäckad tennisdag för alla tennisfantaster. Dagen har ett program som passar lika bra för dig som just börjat med tennis som för dig som satsar på proffstouren. Gammal eller ung, detta är en dag du inte vill missa!

Dagen börjar kl. 10.00 med finalen i Karlskrona Future. Du har då möjlighet att förmodligen se den bästa tennis som kommer att spelas i Karlskrona i sommar. Perfekt läge för att studera teknik, fotarbete och strategi på hög nivå. Har du mycket att göra i trädgården så sparar du in den tiden om du kommer ut till Rosenholm, eftersom vi serv(er)ar dig stans bästa och billigaste nygrillade hamburgare med tillbehör från kl. 12.00. Du kan också passa på att studera Karlskronas finaste gräsmatta på gräsplanerna. Kanske passa på att få goda råd hur man får en lika fin matta hemma?

Tennisshopen är öppen i klubbstugan med nedsatta priser. Kanske läge för ett par extra skor till utesäsongen? Det kommer finnas gott om tenniskunnigt folk att ge råd om lämplig racket mm. Medlemmar erbjuds också denna dag att köpa säsongskort för hela utesäsongen till fjolårets pris (från och med 8 maj höjs priset). Köp ett kort och du kan spela så mycket du vill hela sommaren! Passa på att lägga till spel på gräsbanorna hela sommaren för bara 300kr extra!

Under dagen finns också möjlighet att prova på att spela tennis för de som inte provat eller kanske aldrig spelat på grus. Rack finns att låna och tränare finns på plats för att hjälpa till och visa. Det blir också ett lotteri där första pris är ett valfritt rack i shopen! Samt ett spektak...


Karlskrona Future 30 april - 7 maj 2016-04-21

Fjolårets finalister flankerade av klubbens duktiga juniorer.
Snart är det äntligen dags! Årets första grusfest startar med kval lördagen den 30 april och med huvudtävlingen den 2 maj. Det är givetvis klubbens "största" tävling som är på G - Karlskrona Future, som är en internationell proffstävling som lockar framtidens stjärnor inom tennisen till Karlskrona och Rosenholm.

Passa på att se tennis i toppklass hela veckan fram till finalen som spelas den 7 maj klocka 10. Mer information kommer närmare tävlingens start.

Årsfest anyone? 2016-04-20
Som en del har uppmärksammat så har det inte blivit någon Årsfest i år ännu. Det finns alla intentioner att ha en, men tiden och tillfället har helt enkelt inte funnits. Även framöver ser det mörkt ut om det inte går att få hjälp ifrån ideellt håll. Därför kommer här frågan - finns det minst två personer som är sugna på att ordna årets Årsfest? Givetvis med uppbackning vad gäller mat, lokal osv. Ta i så fall kontakt med Sophie Lindvall på 0768-867103 eller via kansli@karlskronatk.com.

Nu smygöppnar vi utebanorna 2016-04-15

Tack vare fantastiskt väder och effektivt jobb av våra vaktmästare har vi nöjet att redan imorgon, lördagen den 16 april, smygöppna våra utebanor för spel på begränsade tider.

Bana 4,5 och 6 är nu tillgängliga för bokning mellan klockan 10 och 16 fram till den 29 april (därefter börjar Futuren den 30/4 och banorna är upptagna fram till Invigningsdubbeln den 7 maj)

Vi ber dock alla som vill spela på gruset att ha respekt för att banorna är känsliga så här i början på säsongen, det är därför viktigt att man stampar igen eventuella hål man river upp i banan och gör iordning banan noga efter spel, vilket innebär skrapning och sladdning, ända ut i kanterna. Är du osäker på hur du tar hand om banan så är det bara till att fråga våra duktiga vaktmästare om hjälp och råd.

Tänk också på att inte använda bollar som har varit på gruset inomhus och att antingen använda andra skor ute eller tvätta av dom ordentligt om ni går från ute till inne. Samma förhållningsregler som under utesäsongen alltså!

Vi hoppas på fortsatt soligt väder och trevliga spelstunder på gruset!

Fysresultat - April 2016-04-06
Fystester för april är nu genomförda för tävlingsjuniorerna/övriga deltagare på fysträningen tisdagar 17-18 (som är öppen för alla juniorer i Tennisskolan).

Följande spelare förbättrade sig:

15-varv: Albin Berglund, Vanja Cado, Eliza Cela, Fabian Howding, Sebastian Leijonhielm, Erdita Paloja
Armhäv: Eliza Cela, Erdita Paloja
Hopprep: Elise Brodén, Hanna Eriksson, Elias Gruvberger, Ermira Paloja, Dzejna Torlakovic
Sit&Reach: Vanja Cado, Sebastian Leijonhielm, Ermira Paloja
Bas-Nät(x2): Erdita Paloja, Din Radetinac
Bas-Serve(x5): -
Med-kast(fram): Viktor Andersson, Albin Berglund, Eliza Cela, Alexander Leijonhielm, Erdita Paloja, Din Radetinac
Med-kast(bak): Vanja Cado, Eliza Cela, Din Radetinac

Bra kämpat alla!

Tennisskolan i sommar 2016-04-05

Det kommer även i år bli en händelserik sommar med Karlskrona TK.

Tennisskolan står för följande aktiviteter:

MiniMaxi Tour + Next Generation Cup (Klubb) (7 maj)
En tävling för alla juniorer i Tennisskolan som vill prova på att spela tävlingsmatcher för första gången,
men också för er som vill ut och spela match på gruset så tidigt som möjligt.

Rosenholmslägret (19-23 juni)
Ett läger för alla juniorer, från nybörjare till elit.
4-5 timmar tennis per dag med erfarna tränare.
OBS: Begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

Sommarkurser (vecka 26 + 32)
Träning måndag-fredag, 1½ - 2 timmar träning varje dag.
Alla är välkomna, nybörjare, erfarna, barn, vuxna och allt där imellan.
OBS: Begränsat antal platser för vuxna.

För mer information och anmälan kan ni gå och under sidan "Sommar".

Liam dubbelmästare i Göteborg 2016-04-04
Under påsklovet har Junior-SM för 14 och 16-åringar, samt Fiorucci och Diadem Cup för 12 och 10-åringar gått av stapeln i Göteborg.

Liam Svensson gick hela vägen fram till slutsegern i pojkdubbel 10 tillsammans med Albert Widell från Helsingborg. Paret spelade mycket bra ihop och i semifinalen mot Söderqvist/Darizand spelade Liam sin kanske bästa tennis någonsin. Det fina spelet höll även i sig i finalen där de besegrade Viggo Olsson Mörk och Daniel Ilyaich från SALK med klara 6-2, 6-2.

Liam gjorde även bra ifrån sig i singel, där han visade prov på bra fotarbete, fina förstaservar och bra tryck i slagen. Efter två vinster förlorade han sedan en tuff poolfinal mot Olle Häggberg, Enköping.

I flickor 12A svarade Vanja Cado för en bra insats då hon lyckades nå kvartsfinal i både singel och dubbel. Vanja vann först en tuff match mot Matea Dapcevska, för att sedan storspela i sin andra match mot Alice Klinteby, där hon bjöd på tufft och varierat spel. I kvartsfinalen blev det förlust mot Emelie Westin, Sundsvall, efter ett bra andraset.
Även Elise Brodén nådde kvartsfinal i flickdubbel 12A efter en riktigt bra förstamatch.

Eliza Cela och Birk Arwedahl deltog i flickor, respektive pojkar 12B. Båda kämpade väl
men räckte inte riktigt till.

I P14 representerades klubben av Din Radetinac och Sebastian Leijonhielm.
Din vann två matcher och Sebastian en, sedan förlorade båda killarna efter bra spel mot seedade spelare. Din visade prov på härliga kämpatag mot sin tuffa motståndare och Sebastian servade stundtals som en häst. Sebastian nådde även andra omgången i dubbel.

I pojkar 16 hade vi fyra deltagare. Albin Ekenros vann sin första match i huvudtävlingen.
I andra omgången mötte han hårtslående servekanoniären Marco Vejnovic, TK SAAB.
Albin stretade emot bra, men till slut blev motståndarens projektiler lite för mycket för honom.
Även Viktor Andersson var i huvud...


MiniMaxi Tour 2016-04-04

MiniMaxi Tour är en första introduktion till tennistävling som Karlskrona Tennisklubbs ungdomskommitté och Tennisskolan erbjuder.
MiniMaxi Tour riktar sig till deltagare i Karlskrona Tennisklubbs Tennisskola som tränar i kategorierna Mini, Mellan och Maxi.
MiniMaxi Tour innebär korta matcher i lekfulla former där fokus ligger mer på utveckling än på vinst.
Målet är att utvecklas och ha roligt och alla får medalj.

Det går bra att anmäla och delta i samtliga eller enstaka av nedanstående datum.


Datum:
Söndag 13 mars
Söndag 10 april
Lördag 7 maj (i samband med Tennisens Dag m.m.)

Tider:
Mini 12.00 – 13.00
Mellan 09.00 – 11.00
Maxi 09.00 – 12.00

Är ni osäker på vilken kategori ni ska delta i så rådfråga din tränare eller kontakta Tennisskolan.

En anhörig per deltagare ska vara med för att se, lära och hjälpa till.

Samling 15 minuter innan start.
Avgiften är 60 kr per deltagare.
Anmälan (senast en vecka innan respektive datum) och eventuella frågor skickas till tennisskolan@karlskronatk.com.