Hallen stängd - Bomässa 2014-09-19
Observera att tennishallen tyvärr kommer att vara stängd mellan tisdagen den 16 september och klockan 15 på måndagen den 22 september (dock ingen Tennisskola måndag 22/9). Under denna tiden kommer cafeterian och receptionen att vara öppen som vanligt och utebanorna att vara tillgängliga för spel, men inomhushallen med kontrakt, lördagstennis, cardio, tennisskola, mm är inställt. Observera även att omklädningsrummen kan vara begränsad tillgång till under själva mässan (19-21/9).

Vad gäller tävlingsgrupperna så gäller särskilda direktiv som kommer att informeras utav tränarna.

Viktor vann i Malmö 2014-09-15
I helgen spelade tre karlskronaspelare GUL Kronprinsen Sprint Open i Malmö.

I FS10 vann Vanja Cado sin pool utan förlust men i slutspelets kvartsfinal mot Ella Virdarson ifrån IS Göta blev det stopp efter 3-7, 7-4, 6-8.

I PS10 spelade Oliver Johansson-Bergqvist med bra resultat. Det blev 3-0 i poolmatcherna och därefter gick Oliver ända fram till semifinal innan det tog stopp mot Kronprinsens Sebastian Chirica Elleby med 4-7, 7-2, 3-7.

I PS14 ställde Viktor Andersson upp och det blev även här vinster i samtliga poolmatcher. I slutspelet blev det fyra segrar till, varav finalen spelades mot Gabriel Tell ifrån Svedala. Där blev det vinst till Viktor med klara 7-3, 7-1.

Stort grattis till alla fina resultat nere i Skåne!

Dags för Succé Open 2014! 2014-09-15

Karlskrona Tennisklubb och Tidningen Succé bjuder för andra året in till Succé Open, dubbeltävlingen för Karlskronas näringsliv. Tävlingen går av stapeln lördagen den 4 oktober och är öppen för alla nivåer av spelare. Enda kravet är att båda spelarna i dubbelparet ska vara anställda av samma företag eller förening. Varje företag får ha max 5 dubbelpar representerade. Sista anmälningsdag är 1 oktober (obs förlängd anmälningstid) - maila eller skicka in namn på båda parterna samt kontaktuppgifter till lagledaren.

Har ni frågor? TVeka inte att kontakta Sophie Lindvall på 0768-867103 eller sophie@karlskronatk.com. Varmt välkomna!

Inbjudan Succé Open 2014

Lördagstennis 2014-09-15
I lördags var det första rundan av löradgstennis, vilket innebär att alla medlemmar är välkomna till matchträning. Syftet med tiden är att skapa sparringmatcher för våra juniorer. Alla som spelar med hård boll är varmt välkomna.

Det kommer att vara lördagstennis alla lördagar med undantag då mässor, läger eller tävlingar har företräde (avbrott 20/9, 11/10, 22/11, 6/12).

Två banor är bokade 16-18.
Samling 15:45. Ingen föranmälan krävs.

Gratis för juniorer.
50 sek för vuxna.

Mvh
Ungdomskommittén

Dags för damdubbel! 2014-09-15
Banor är bokade den 27 september kl 10-12 för damdubbel.

Vill du vara med så ses vi 09:45 i cafeterian. Ingen anmälan. Vi mixar och matchar med så mycket spel som möjligt under dessa två timmar.

Undrar du över något så får du gärna maila mig eller ringa Agneta R Kulenovic på mobil 0708-311401

Kostnad: 80 kr

Dags för cardion att starta! 2014-09-05

Nu är det dags för cardiotennis att starta upp ur sommardvalan. Vi startar med ett pass för morgonpigga på torsdagar klockan 7-8 på center courten, med start den 11/9. Entrén kommer att låsas upp klockan 06:45.

Vi kommer att försöka hitta övriga tider att erbjuda cardion på så fort hela tennisskolans program är lagt.

Kostnaden för 1 timmes cardiotennis är 60kr och betalas i receptionen efter passet. Anmälan görs på hemsidan under fliken "tävlingar" eller genom att klicka på cardio-loggan i vänsterspalten.

Cardiotennis är öppet för alla - medlemmar som icke-medlemmar, ung som gammal, nybörjare som tävlingsspelare. Passet kan liknas vid ett friskis-och-svettis pass med musik och mycket fart och fläkt. Tanken är att man ska få slå så många slag som möjligt och röra på sig efter sin egen förmåga. Alla deltagare har möjligheten att lägga träningen på sin egen fysiska nivå.

Vi tar in max 8 spelare per tillfälle. Varmt välkomna!

Information vecka 36 2014-09-04

Varmt välkomna till inomhussäsongen! Nu gäller vinterns öppettider, vilket innebär att vi har öppet 8-22 mån-tors, 8-20 på fredagar, 8-18 på lördagar och 9-21 på söndagar.

Nytt för säsongen är att alla medlemmar i KTK har 10% rabatt på alla ordinariepriser i shopen. Under veckan erbjuder även shopen -25% på klubbkläder, samt några olika racket-erbjudanden. Prata med personalen för mer information om dessa.

KTK:s styrelse har tagit fram en informationsfolder om klubbens verksamhet, missa inte att ta med ett exemplar dnästa gång du befinner dig i hallen.

Utebanorna har börjat stängas igen och göras iordning för vintervilan. Men bana CC, 1 och 2 samt gräsbanorna är fortfarande öppna, så passa på att njuta av höstsolen på uteanläggningen någon vecka till. (Observera att säsongskorten fortfarande gäller på gruset.)

Från och med måndag 8/9 kommer vi att ha fräscha sallader i cafeterians sortiment. Salladerna görs inne på Elsa´s café på Ronnebygatan och levereras till oss för att kunna erbjuda Er ett nyttigt mål innan eller efter träningen. Salladerna med bulgur och dressing kostar 70kr styck och kommer till en början att finnas med fetaost eller kyckling.

Varmt välkomna in!

Klubbmästare 2014 2014-09-04
Gustav Wogén, Sophie Lindvall, Birk Arwedahl, Fredrik Persson, Patrik Kopecky, Monika Alriksson, Viktor och Jan Andersson kan alla titulera sig klubbmästare i Karlskrona Tennisklubb för 2014. Stort grattis! Alla klubbmästare kommer att firas på årsfesten i februari.

Gustav Wogén tog hem titeln i herrsingeln efter tufft motstånd av Viktor Andersson i semifinalen, där Viktor tvingade fram ett avgörande matchtiebreak. Gustav drog till slut det längsta strået genom 10-8 i tiebreaket. Lika tufft blev det i den andra semifinalen, som stod mellan Albin Ekenros och Fredrik Persson. Fredrik tog sig vidare till final genom 14-12 i det avgörande matchtiebreaket, en final som han senare fick se sig besegrad i av Gustav som tog hem titeln med 6-2, 6-1.

Sophie Lindvall försvarade fjolårets titel i damsingel genom vinst i finalen över Tilda Loudd med 6-4, 6-3. Monika Alriksson knep tredjeplatsen genom 7-6, 6-4 över Anette Birgerson.

I PS10 segrade Birk Arwedahl som vann alla sina poolmatcher, Adrian Iggstedt blev tvåa och Gustav Johnsson trea.

I herrdubbeln fick Fredrik Persson revansch på Gustav Wogén då Persson i par med Patrik Kopecky tog hem segern efter 6-4, 6-1 över Wogén och Fabian Howding.

I damdubbel blev det seger till Sophie Lindvall och Monika Alriksson som finalbesegrade Åsa Brodén och Anette Birgerson med 6-0, 6-2.

I den avgörande klassen, generationsdubbel, tog Viktor Andersson hem en välförtjänst klubbmästartitel i par med sin far, Jan Andersson. Tilda Loudd och Mattias Lundgren kom tvåa och Sophie Lindvall och Anders Alriksson kom trea.

Fystester - september 2014-09-03
Terminens första fystester är nu genomförda för tävlingsjuniorerna/övriga deltagare på fysträningen tisdagar 17-18 (som är öppen för alla juniorer i Tennisskolan).

Följande spelare förbättrade sig i september:

15-varv: Jonatan Arnlund, Simon Birgerson, Fabian Howding, Oliver Johansson-Bergqvist, Alexander Leijonhielm, Emil Quist, Gustav Wogén
Armhäv: Oliver Johansson-Bergqvist
Hopprep: Oliver Johansson-Bergqvist, Tilda Loudd, Din Radetinac, Emma Radetinac
Bas-Nät(x2): Simon Birgerson, Oliver Johansson-Bergqvist, Sebastian Leijonhielm, Tilda Loudd, Gustav Wogén
Bas-Serve(x5): Simon Birgerson, Emil Quist
Med-kast(fram): Jonatan Arnlund, Simon Birgerson, Oliver Johansson-Bergqvist, Alexander Leijonhielm, Tilda Loudd
Med-kast(bak): Viktor Andersson, Jonatan Arnlund, Tilda Loudd, Emma Radetinac

Bra kämpat alla!

Bomässa och funktionärer sökes 2014-09-02
Bomässan intar Telenor Arena den 19-21 september. Detta innebär att tennishallen är stängd från och med tisdagen den 16/9 fram till och med klockan 15 på måndagen den 22 september.

Under mässan så har Racketservice i uppdrag att sköta lunch och café och vi behöver därför lite extra hjälp. Vi söker 1 person som kan hjälpa till fredagen den 16/9 kl. 11-17, två personer som kan hjälpa till lördagen den 20/9 kl. 9-16 och tre personer som kan hjälpa till söndag 21/9 kl. 9-16. Vi erbjuder gratis inträde till Bomässan till dom som ställer upp med respektive.

Kontakta Kjell eller Sophie om du har möjlighet att hjälpa till. Stort tack på förhand!